IJsseloever scoort 1-0 tegen Apeliotes.
IJsseloever scoort 1-0 tegen Apeliotes. Foto: Tony Buijse

Strijd om koppositie nu al spannend voor IJsseloever Heren 1

Sport 1.576 keer gelezen

IJsselstein • Het Heren 1 team van IJsseloever kon eind vorig seizoen hun positie in de Overgangsklase helaas niet handhaven. Na de verloren Play-Off verruilde het team hun plek met Rood-Wit Heren 1 uit Aerdenhout en speelt dit seizoen in de Eerste Klasse. Het seizoen 2022-2023 staat dan ook in het teken van ‘herpakken’ waarin het team er alles aan doet om weer terug te komen in de Overgangsklasse.

Na het vertrek van coach Jasper Coppes contracteerde de club Floris de Ridder als nieuwe coach. De Ridder speelde zelf op hoog niveau in de eerste teams van o.a. Bloemendaal en Kampong. Met de aanstelling van De Ridder verwacht HC IJsseloever veel nieuwe kennis en ervaring bij het team in te brengen.

Onder leiding van de nieuwe coach startte Heren 1 het seizoen voortvarend. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen waarmee het team zich in de top 3 van de poule positioneert.

Zondag 2 oktober speelde het team in de vierde ronde thuis, op Sportpark IJsseloever, tegen Apeliotes Heren 1. IJsseloever start de wedstrijd met veel overwicht en dwingt Apeliotes tot verdedigen. Tegen het eind van eerste kwart, na een fraaie soloactie van een van de nieuwe jongelingen, scoort de thuisploeg 1-0. In het tweede kwart wordt het 2-0, na het nemen van een strafcorner. Vlak voor rust ziet het team uit Nijmegen kans om na een aanval van IJsseloever, uit te breken, door de verdediging heen te komen en 2-1 te scoren.

In de tweede helft lijken de twee teams veel gewaagder aan elkaar. Apeliotes komt een aantal keren gevaarlijk in de cirkel van IJsseloever, krijgt daarbij ook een aantal strafcorners, die echter slordig worden genomen. In de 22e minuut krijgt IJsseloever een strafcorner en scoort daaruit 3-1.

Eindstand: IJsseloever Heren 1 – Apeliotes Heren 1: 3-1

De overige uitslagen, die er op dit moment voor IJsseloever toe doen, zijn die van Houten en Etten-Leur.

Shinty H1 – Houten H1: 0-7

Kromhouters H1 – Etten-Leur H1: 3-4

IJsseloever staat na vandaag op de tweede plek in de poule, met 12 punten uit 4 wedstrijden. Bovenaan staat Houten H1, met gelijk aantal punten. Apeliotes zakt na vandaag naar de vijfde plek.

Stand in de poule:

1. Houten H1

2. IJsseloever H1

3. Etten-Leur H1

4. Oss H1

5. Apeliotes H1

Volgende week, 9 oktober, speelt IJsseloever uit bij de nummer drie in de poule, Etten-Leur Heren 1. Etten-Leur staat op gelijke hoogte in de poule, heeft namelijk ook 12 punten. Dit wordt de eerste ‘kraker’ voor IJsseloever in de strijd om de koppositie in de poule.

Op 16 oktober speelt IJsseloever weer thuis. Dat is dan alweer de volgende ‘kraker’. Het krijgt dan Houten Heren 1 op bezoek. De strijd om de koppositie in de poule wordt al vroeg in de competitie spannend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kerstconcert Fulco’s Regionaal Mannenkoor op 17 december Algemeen 7 dec, 14:51
Afbeelding
Collecte Nierstichting Montfoort heeft u nodig! Algemeen 7 dec, 12:00
Afbeelding
Een warme plek bij Reinier en Lize op zorgboerderij Filadelfia Algemeen 7 dec, 10:00
Afbeelding
Nu ook podcast met de verhalen van IJsselstein Algemeen 6 dec, 17:07
Afbeelding
Na veertig jaar einde MSV’19 biljart Algemeen 6 dec, 17:04
Afbeelding
Vrouwen IJFC verliezen topper van Jodan Boys Sport 6 dec, 14:08
Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 6 dec, 10:30
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 5 dec, 21:35