Chayenne wordt bedolven na de winnende treffer.
Chayenne wordt bedolven na de winnende treffer. Foto: Jorgos Theteroglou IJFC

Chayenne Rauwerda schiet IJFC VR1 naar overwinning

Sport 470 keer gelezen

IJsselstein • IJFC heeft een zwaarbevochten zege geboekt tegen IJzendijke. De ploeg kwam in de eerste helft op achterstand maar knokte zich na de pauze terug naar een overwinning. De winnende goal kwam van Chayenne Rauwerda.

Na de goede competitiestart van vorige week, kwam nu IJzendijke op bezoek. Een ploeg die vorig seizoen een echte ‘pain in the ass’ bleek te zijn. Twee keer werd er ongelukkig verloren waardoor het kampioenschap uit zicht raakte. Tijd om de boel recht te zetten!

IJFC begon sterk aan de wedstrijd en had op voorsprong kunnen komen. Sarina Pua zette met een indraaiende voorzet Iris Werkhoven alleen voor de keepster die de inzet stopte.  

Ook Sarina Pua zag in het eerste kwartier een goede schietkans gekeerd worden door de keepster en daarna kwam IJzendijke uit het niks op 0-1 in de 21ste minuut door een frommelgoal. 

In het restant van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. 

Na de rust een feller IJFC. Coach Griffioen had de puntjes op de i gezet en dat resulteerde binnen 6 minuten in de gelijkmaker. Door goed druk zetten kon Hafida El-Yebdri de bal veroveren en zij legde deze opzij op de naar binnengekomen Chayenne Rauwerda. Haar schot kon ternauwernood gekeerd worden door de keepster, waarna Iris Werkhoven de rebound in de kruising schoot. 1-1

IJFC ging fanatiek op zoek naar de winnende treffer. Een geweldig schot van Sophie Oude Ophuis ketste af op een verdedigster en verdween net over de lat en even later nam Cynthia Buis het doel van afstand onder vuur die de keepster net over kon tikken. 

In de 82ste minuut was het wel raak. Keepster Tamara Kamps trapte de bal uit, Sarina Pua kopte de bal door op Iris Werkhoven die een vrij veld voor zich had. Zij sprintte richting goal, hield het overzicht en legde de bal opzij op Chayenne Rauwerda die hem zo binnen kon lopen: 2-1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kerstconcert Fulco’s Regionaal Mannenkoor op 17 december Algemeen 7 dec, 14:51
Afbeelding
Collecte Nierstichting Montfoort heeft u nodig! Algemeen 7 dec, 12:00
Afbeelding
Een warme plek bij Reinier en Lize op zorgboerderij Filadelfia Algemeen 7 dec, 10:00
Afbeelding
Nu ook podcast met de verhalen van IJsselstein Algemeen 6 dec, 17:07
Afbeelding
Na veertig jaar einde MSV’19 biljart Algemeen 6 dec, 17:04
Afbeelding
Vrouwen IJFC verliezen topper van Jodan Boys Sport 6 dec, 14:08
Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 6 dec, 10:30
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 5 dec, 21:35