Zure nederlaag Montfoort SV’19 en ander voetbal in de regio

Sport 587 keer gelezen

Zure nederlaag Montfoort SV’19

Montfoort SV’19 verloor in een uitduel met 1-0 van SDC Putten. In blessuretijd pompten de Puttenaren de bal een aantal malen achter elkaar in het Montfoortse strafschopgebied. Na een zo’n voorzet werd de bal na een voorzet licht getoucheerd door een Puttense aanvaller, waarna de verraste aanvoerder Don Mimpen het leder in het eigen doel werkte. Beide ploegen kregen al eerder de kans om de score te openen, maar de Montfoortse doelman Robin Vianen en zijn collega waren goed op dreef. Het elftal van Gert Kruys stevende af op een zwaarbevochten gelijkspel, maar de slotminuten werden Montfoort SV’19 fataal.

Benschop onderuit in blessuretijd

Benschop verloor door een treffer in de 93ste minuut met 0-1 van het Loosdrechtse Victoria. De gasten hadden het beste van het spel, maar de thuisclub verdedigde foutloos. Via uitvallen trachtten de Benschoppenaren Victoria te verrassen. ,,Na een uur spelen bracht onze tegenstander drie verse krachten in het veld, waarna wij het moeilijk kregen. ,,Ze misten grote kansen, want Jesper van den IJssel stond goed te keepen. Wij kregen een grote counterkans. In blessuretijd viel een vrij bal zomaar binnen, waardoor wij na het laatste fluitsignaal met lege handen stonden. Mijn spelers waren teleurgesteld, omdat ze alles gegeven hadden voor minstens een punt.”

IJFC deelt de punten met Brederodes

IJFC kwam in IJsselstein op sportpark Groenvliet onder toeziend oog van de uitgenodigde ereleden niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen het Viaanse Brederodes. Joey Hirdes opende voor het aanvallend ingestelde IJFC de score. Brederodes hanteerde de lange bal om zijn snelle spitsen te lanceren. Uit een zo’n aanval viel al snel de gelijkmaker. In de tweede helft startte IJFC scherp. De gecreëerde werden echter goed verwerkt door de Viaanse doelman. De eerste aanval van Brederodes was wel meteen raak, maar binnen de minuut bracht Joey Hirdes de thuisclub met een fraaie lob langszij. Beide ploegen gingen in de slotfase voor de winst, maar de doellieden lieten zich niet meer passeren.

SPV’81 kan niet op tegen Stolwijk

SPV’81 verloor thuis met 1-4 van Stolwijk. De Polsbroekse dorpsclub startte matig en incasseerde voor rust al drie tegentreffers. Vlak voor rust deed het elftal van René Eyra via zijn topscorer Stijn Achterberg iets terug. ,,Na de snelle 0-1 liepen we achter de feiten aan,” aldus Eyra. ,,De tweede helft begonnen we vol goede moed en creëerden we enkele kansen. Stolwijk benutte de ruimte, die ze kregen door onze aanvallende intenties, slim. Na hun vierde goal speelden we een verloren wedstrijd.”

Cabauw geeft 2-0 voorsprong weg

Cabauw verloor op eigen veld met 2-4 van Gouda. Na een doelpuntloze eerste helft nam de thuisclub in een fase dat alles lukte via Jeroen Hoppe en Wessel Streng een 2-0 voorsprong. Vlak daarna kreeg Cabauw een ongelukkige strafschop tegen. Een Goudse aanvaller ‘vloog’ over doelman Rudy Beumkens heen die hem volgens de arbiter toucheerde. ,,Het was in mijn ogen geen strafschop,” verklaarde Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop. ,,De pingel werd benut, waarna wij op een gemakkelijke manier de twee volgende tegentreffers weggaven. Dat konden we niet meer goedmaken tegen deze slimme ex-derdeklasser. Ik verwijt mijn elftal niets. De inzet was formidabel.”

Linschoten verspeelt voorsprong in slotfase

Linschoten speelde in Driebruggen met 1-1 gelijk tegen WDS. De gelijkmaker van de thuisclub viel pas in de slotfase. Na de doelpuntloze eerste helft opende Jelle Baars na rust de score. Hij reageerde attent, toen een inzet van Daan Roozenboom de paal raakte. De terugspringende bal was een prooi voor Baars. Linschoten verzuimde daarna de zege veilig te stellen. WDS, dat vorig seizoen lange tijd mee deed om de prijzen, terwijl Linschoten toen zijn handen vol had om zich veilig te spelen, sleepte er in de laatste minuten met een alles-of-niets offensief alsnog een gelijkspel uit.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10