• De derby werd een intensieve, maar sportieve pot voetbal met een hoog tempo.
• De derby werd een intensieve, maar sportieve pot voetbal met een hoog tempo. Foto: Lily Landman

SV Lopik verliest eerste ‘burenruzie’ van VVIJ

Sport 793 keer gelezen

LOPIK / IJSSELSTEIN • Zaterdagderdeklasser SV Lopik verloor met 1-2 van het gedegradeerde VVIJ, dat overstapte naar de zaterdag. 

In de eerste helft kwamen beide elftallen, die veel energie staken in de sportieve derby, niet tot scoren. De bezoekers uit IJsselstein, die met het zondagelftal naar de zaterdag waren verhuisd, waren beter, maar speelden te gehaast in hun poging om snel op voorsprong te komen.

‘’We hadden geen graadmeter hoe sterk de clubs in de derde klasse zijn,” vertelt winnende VVIJ-trainer Mo Touh na afloop. ‘’Bovendien speelden we op natuurgras, dat er overigens voortreffelijk bijlag. Ook dat is mijn elftal, dat bestaan uit een mix van spelers van het zondagteam en zaterdagspelers niet gewend. In het veld ging alles te rommelig en maakten we de verkeerde keuzes.”

‘’Je kon merken dat VVIJ van een hoger niveau komt,” merkte Lopik-trainer Mark Imandt op. ‘’Het tempo van de wedstrijd was erg hoog. Ik kan me niet herinneren dat we vorig seizoen zo’n intensieve pot speelden. Aanvallend deed VVIJ het slimmer dan wij, maar mijn verdediging stond lange tijd goed.”

Twintig minuten voor tijd bracht Touh de wissels Jort Binneveld en Sam van Rooijen binnen de lijnen. De opdracht om een doelpunt te maken hadden zij goed in hun oren geknoopt. Prompt scoorden zij kort achter elkaar. ‘’Dat was een opsteker, maar wel verdiend. Toch kwamen we nog in de problemen door het opportunistische spel van de thuisclub.”

Lopiker Dave van den Akker schoot in de slotfase de aansluitingstreffer tegen de touwen. Bij het betere VVIJ kroop paniek in het spel, toen Lopik op jacht ging naar de gelijkmaker. ‘’De lat voorkwam echter de 2-2,” aldus Imandt.

Poule des doods

Met vijf degradanten uit de tweede klasse noemt het regionale journaille in de wandelgangen klasse 3D uit West 1, die uit 13 teams bestaat al de ‘poule des doods. VVIJ ontvangt zaterdag NiTa uit Nieuwer Ter Aa, dat degradeerde. SV Lopik gaat op bezoek bij Woerden, dat net als de Lopikenaren zijn eerste wedstrijd verloor.

Voor zowel VVIJ en SV Lopik is het zaak om weg te blijven uit het rechterrijtje. Er degraderen namelijk twee clubs rechtstreeks en de nummers 9, 10 en 11 moeten zich in de nacompetitie veilig spelen vanwege de versterkte degradatie, die de KNVB instelde om te komen tot een nieuwe voetbalpiramide.

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voorleesdagen van start: burgemeester Patrick van Domburg leest voor Algemeen 25 jan, 15:18
Afbeelding
Vrijwilligers voor het verkeer gezocht tijdens de Avond4Daagse! Algemeen 25 jan, 15:11
Afbeelding
Aangehouden drugsdealer Montfoort veroordeeld tot 12 maanden celstraf 112 25 jan, 14:38
Afbeelding
Waterschap biedt subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven weer aan Algemeen 25 jan, 14:32
Afbeelding
Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend Algemeen 25 jan, 12:04
Afbeelding
60-jarig jubileum bij Amiticia voor Leny Algemeen 25 jan, 09:00
Afbeelding
Vijf jaar 'Met je hart' tegen eenzaamheid onder ouderen Algemeen 25 jan, 08:00
Afbeelding
Succesvol weidevogelbeheer in Lopikerwaard vraagt betere afstemming Algemeen 24 jan, 17:13