• Demi Groothedde tijdens een aanloop, met vader Lambert als coach.
• Demi Groothedde tijdens een aanloop, met vader Lambert als coach. Foto: Erik van Kordelaar

Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug

Sport 706 keer gelezen

JAARSVELD • Polsstokverspringster Demi Groothedde kende een sterke seizoensstart. Door een ribblessure stokte de zegereeks.

De Jaarsveldse hoopt nu op een succesvol seizoensslot. Een Hollandse titel zaterdag in Polsbroekerdam is welkom. Het NK in Linschoten kan haar een podiumplaats opleveren. Afgelopen zaterdag in Polsbroek zat het er echter nog niet in.


Demi Groothedde schreef in mei snel drie overwinningen op haar naam. Door een ribblessure boekte de 19-jarige pas eind juli haar vierde triomf. ‘’Nu mijn blessureleed achter de rug is, wil ik de stap naar de absolute top maken”, aldus de Hbo-studente Medische Beeldvorming, die zich bekwaamt in het maken van mri-scans en röntgenfoto’s. In de meisjescategorie en bij de jeugd veroverde ze drie nationale titels en werd een keer Hollands kampioen. ‘’Na mijn overstap op mijn zestiende naar de senioren heb ik het best moeilijk gehad. De concurrentie in de vrouwencategorie is erg groot. Fabiënne Overbeek uit Benschop is een topper en debutante Suzanne Mulder uit Vlist, die mij van de leiderspositie in het klassement verdrong, wordt steeds beter. Laura Maaijen en Kimberley Slootjes uit Haastrecht zijn lastig te kloppen. Nu ik weer pijnloos kan springen hoop ik het leiderstricot weer te bemachtigen.”

Risico’s

Dat lukte Demi Groothedde zaterdag in haar thuiswedstrijd niet. De opbouw ging redelijk in haar eerste twee pogingen, maar in haar derde sprong om zich in de finale te springen belandde zij onder snikhete omstandigheden onvrijwillig in het verkoelende water. ‘’Ik zat goed in de polsstok, maar ging helaas niet recht over”, vervolgt ze schouderophalend. ‘’Jammer, maar als je ver wilt springen moet je risico’s nemen.’’ Vorige week zat in Haarlem tijdens de Red Bull Fierste Ljepper wel alles mee en zette ze de verste sprong neer.

Pa Lambert Groothedde, vroeger een goede springer, is haar vaste coach en begeleidt zijn dochter op de schans. Het wachten is op de ultieme sprong, die dit seizoen nog moet komen. ‘’Ik hoop dat hij de coaching nog jaren volhoudt, want ik ben van plan nog lang niet te stoppen”, aldus Demi. ‘’Vorig jaar was het een seizoen van net niet, ondanks mijn tweede plek op het HK en vierde plaatsen op de NFM in It Heidenskip en het NK. Eigenlijk is het voor mij wachten op die ene verre sprong. Mijn persoonlijk record staat op 16.30 meter. In mei benaderde ik mijn pr met 15.90 meter. Als ik verder dan ooit ga springen - qua vorm is dat mogelijk - dan komen podiumplaatsen en wellicht titels op grote wedstrijden dichtbij.”

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 16 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13