• De winnaars van de dag rond het erepodium.
• De winnaars van de dag rond het erepodium. Foto: PB Holland

Perfect weer leidt tot verre sprongen in Linschoten

18 jul, 09:52 Sport

LINSCHOTEN • Op de polsstokaccommodatie in Linschoten is zaterdag gesprongen om de Van Vliet Caravans Cup. Met mooi weer en de wind recht in de rug waren de omstandigheden zeer goed en dat bleek ook uit de verre afstanden die genoteerd konden worden. Rian Baas sprong met 21.29 meter zelfs de verste afstand dit jaar door een senior gesprongen.

Bij de Senioren wist Jaco de Groot uit Kamerik in de eerste ronde al tot een 19.97 meter te komen. Met 19.47 meter kwam Erwin Timmerarends (Bodegraven) op de derde plek. Rian Baas (Gouda) stak er met kop en schouders bovenuit en pakte met 21.29 meter de eerste plek, de verste afstand dit jaar door een senior gesprongen.

De Dames zorgden voor een spannende wedstrijd. In de voorrondes sprong Julia van Eijk (Haastrecht) een knappe 14.02 meter, waarmee ze derde werd. Suzanne Mulder (Vlist) sprong 15.34 meter, maar werd overtroefd door Kimberley Slootjes (Haastrecht) die met een finalesprong van 15.36 meter de Van Vliet Caravans Cup mee naar huis nam.

Ook in de Juniorencategorie was het een spannende strijd. In de voorronde sprong Hidde van Dam (Montfoort) een afstand van 19.55 meter, waarmee hij uiteindelijk de tweede plek pakte. Harmen Timmerarends (Montfoort) sprong een nieuw persoonlijk record van 19.36 meter en werd derde. Mark van der Horst (Schoonhoven) stond op een derde plaats met een afstand van 18.01 meter toen de finale begon. Maar in zijn laatste sprong verpulverde hij zowel zijn persoonlijk record als het schansrecord met een afstand van 20.88 meter, waarmee hij de wedstrijd op zijn naam schreef..

Bij de Jongens regende het de hele wedstrijd persoonlijk records. Rick van der Wind (Linschoten) en Ferran Houdijk (Polsbroek) sprongen persoonlijke records van respectievelijk 16.18 en 16.62 meter. Deze afstanden waren echter niet genoeg voor de finale. Wessel Schenk (Schoonhoven) wist zijn PR maar liefst drie keer te verbeteren en kwam tot een afstand van 18.16 meter, goed voor de derde plaats. Jonathan Timmerarends (Montfoort) verbeterde zijn PR al in de eerste sprong tot 18.32. Met deze afstand pakte hij de tweede plek. Klassementsleider Harmen Boogaard (Polsbroek) sprong twee keer een nieuw PR en kwam met een verre sprong van 18.59 meter op de hoogste plaats op het podium te staan.

Ook bij de Meisjes werd er ver gesprongen. Nikita van Dijk (Kamerik) verbeterde haar PR met een afstand van 13.65 meter en werd daarmee knap derde. Lieke Stolwijk (Bodegraven) zette een afstand neer van 13.98. Dit was echter niet genoeg voor de eerste prijs, die door Thalina van der Wind (Snelrewaard) met een afstand van 14.07 meter werd binnengehaald.

Richting NK

Al deze verre afstanden beloven veel goeds voor het Nederlands Kampioenschap dat op zaterdag 3 september in Linschoten gesprongen zal worden. Maar eerst worden er nog reguliere wedstrijden gesprongen, waarvan de eerstvolgende plaatsvindt op zaterdag 23 juli vanaf 14.30 uur op de schansen in Polsbroekerdam. Voor alle informatie: zie www.pbholland.com

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55