• De winnaars in Jaarsveld op het erepodium.
• De winnaars in Jaarsveld op het erepodium. Foto: PB Holland

Rian Baas wint in Jaarsveld

Sport 356 keer gelezen

JAARSVELD • In Jaarsveld is zaterdag gesprongen om de RB-traprenovatie bokaal. De springers hadden veel last van de stevige zijwind, wat resulteerde in veel natsprongen maar de winnende afstanden in de diverse groepen waren toch uitstekend te noemen.

Bij de senioren ging de titel naar Rian Baas uit Gouda. Al in de voorronde kwam hij tot 20.93m. Voor hem betekende dat zijn beste seizoenprestatie, zijn tweede dagtitel en de nieuwe leider in het De Samenwerking-klassement bij de senioren. Ook Lucas van Eijk sprong zijn beste seizoenprestatie. De man uit Haastrecht werd met 19.94 tweede. Het brons ging met 19.90 naar Erwin Timmerarends (Bodegraven).

Zijn broertje Harmen (Montfoort) pakte met 17.89, al in de voorronde gesprongen, de titel bij de junioren. Rick Cazant (Kockengen) werd met 16.41m tweede, en het brons ging met 15.44m naar Jorn Kamphof uit Linschoten.

In de jongensgroep zat afgelopen zaterdagavond de meest spanning. Slechts 32cm verschil zat er tussen de winnaar en de nummer drie. Uiteindelijk ging Harmen Bogaard (Polsbroek) er met 16.32m met de titel vandoor. Zijn plaats- en clubgenoot Gerwin de Jong pakte met 16.04m het zilver, en het brons ging met 16.00m naar Wessel Schenk (Schoonhoven).

De strijd in de damesgroep ontbrandde in de finale. Daarin bleek Laura Maaijen uit de Haastrecht uiteindelijk de sterkste, en pakte zij met een seizoenrecord van 15.50m de titel. Thuisspringster Demi Groothedde werd met 14.38m tweede, en het brons ging met 14.25m naar de nieuwelinge in deze groep; Suzanne Mulder uit Vlist.

De wedstijd in de meisjesgroep bleek achteraf al in de voorronde beslist. Het goud ging met 12.49m naar Lieke Stolwijk uit Bodegraven. Thalina van der Wind uit Snelrewaard sprong zich met 12.07 naar het zilver en het brons ging met 11.85m naar Nikita van Dijk uit Kamerik.

Zaterdag gaat de polsstokkaravaan naar Polsbroekerdam waar om 14.30 uur gesprongen gaat worden om de Klever Montage Bokaal.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws gisteren
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10