Foto: Stockfoto 123RF

VV Benschop onschuldig aan verraden IJFC

  •   keer gelezen   Sport

BENSCHOP / IJSSELSTEIN • VV Benschop zit in zijn maag met beschuldigingen, dat de club de melding richting KNVB gedaan zou hebben over het door IJFC opstellen van een niet-speelgerechtigde speler in zes competitieduels. De IJsselsteinse competitiegenoot moest drie wedstrijden overspelen, die alle verloren gingen. De overtreding kwam aan het licht tijdens een routinematige steekproef door de KNVB.


Navraag bij de KNVB maakt duidelijk, dat Benschop ten onrechte beticht is van ‘verraad’. De betrokken competitieleider geeft aan dat de overtreding van IJFC geconstateerd is tijdens een routinecontrole vanuit de KNVB. ‘’Vanuit overschrijvingen worden er steekproeven uitgevoerd en daarbij is dit boven water gekomen. Er is geen andere vereniging bij betrokken geweest”, aldus een persvoorlichter.
De KNVB gaf zes clubs de mogelijkheid om hun wedstrijd tegen IJFC, waarin de niet-speelgerechtigde speler was opgesteld, over te spelen. Drie clubs, die punten verspeelden tegen de IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser, gaven aan hun wedstrijd te willen overspelen. Benschop en Victoria uit Loosdrecht, die eerder verloren, wonnen de overgespeelde wedstrijd. Geinoord, dat gelijkspeelde, pakte eveneens de drie punten. Mede door het verliezen van de 7 punten, is IJFC nu veroordeeld tot de nacompetitie. De lijst met geblesseerde spelers is door het spelen van de extra wedstrijden in het toch al overvolle competitieschema, flink gegroeid. De club toont echter karakter en bereidt zich zo goed mogelijk op de komende nacompetitieduels.

IJFC-voorzitter Remco Bloemheuvel gaf in een eerder artikel in Het Kontakt aan het vermoeden te hebben, wie de bron is, die aan de voetbalbond meldde dat Luciano Gervany Poeketi, vanwege een kortstondig buitenlands voetbalavontuur, in de maanden oktober en november van vorig jaar volgens internationale reglementen niet-speelgerechtigd was. Daarvan was IJFC overigens niet van op de hoogte. 

Scheldpartijen

De link, dat Benschop de bron zou zijn, was in de wandelgangen snel gelegd. Tijdens de wedstrijd in IJsselstein tussen IJFC en Benschop werd er vreselijk gescholden op de bezoekers. 
Vooral het trainersduo, dat een IJFC-verleden heeft, kreeg het zwaar te verduren. ‘’Ik heb van de KNVB te horen gekregen dat de melding niet bij Benschop vandaan kwam”, aldus Bloemheuvel. ‘’Ik wil duidelijk maken, dat ik het had over een vermoeden. Ik heb contact opgenomen met de KNVB om duidelijkheid te krijgen, maar een woordvoerder kon toen niet zeggen wie wel de bron is.”

Vooruitkijken

IJFC kijkt ondanks alle problemen vooruit. Edwin de Bruin uit Waddinxveen is als opvolger van de eerder opgestapte Jitse Boonstra, als nieuwe hoofdtrainer aangesteld. De 52-jarige inwoner van Waddinxveen, die een contract voor een seizoen ondertekende, heeft een rijk voetbal verleden. Hij kwam als speler elf seizoenen uit voor het Goudse Jodan Boys. 
Als trainer had hij onder meer MSV’19 (Montfoort), VEP (Woerden) en Haastrecht onder zijn hoede.

Wim Kroone

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten