• Van links naar rechts: Robert Vermeulen, Nik Jongbloed en Gerald Vermeulen.
• Van links naar rechts: Robert Vermeulen, Nik Jongbloed en Gerald Vermeulen. Foto: Wim Kroone

Nik Jongbloed topscorer aller tijden bij Cabauw

1 jun, 08:00 Sport

CABAUW • Nik Jongbloed is Gerald Vermeulen gepasseerd op de topscorerslijst alle tijden van zaterdagvierdeklasser Cabauw. De 23-jarige Jongbloed staat inmiddels op 108 treffers in officiële wedstrijden van de Cabauwse hoofdmacht. Zijn voorganger Gerald Vermeulen (58) voerde deze lijst 28 jaar lang aan met 99 goals.

Al een tijdje was Nik Jongbloed op jacht naar deze eretitel. Voor corona had hij de huidige nummer drie Robert Vermeulen, die 75 keer scoorde in het eerste elftal van Cabauw, al achterhaald. De oudste van de broers Vermeulen, die in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw furore maakten in het roodwit van de dorpsclub, riep de topscorerslijst in het leven. ‘’Ik ben gek op cijfers en houd alle statistieken bij,” zegt Robert Vermeulen, die vanaf zijn tiende al 53 jaar actief is voor de voetbalclub. ‘’Ik was een middenvelder, die veel met het hoofd scoorde. Bovendien nam ik alle strafschoppen.”

‘’Dat is een van de redenen, dat ik de 100 goals net niet haalde,” vervolgt Gerald Vermeulen lachend. ‘’Het was een ongeschreven wet, dat mijn broer de pingels nam.’’ Hij stopte in 1994, nadat hij zijn kruisband scheurde. ‘’Ik was pas 29 en had nog jaren op het hoogste niveau willen doorgaan. Mijn eerste goal scoorde ik als 17-jarige in Cabauw tegen Bergambacht. Daarna kreeg al snel ik te maken met een straffere mandekking, maar ik pikte altijd wel een goaltje mee.”

Even naar VVIJ

Nik Jongbloed was nog jonger, toen hij voor het eerst het net liet bollen. Hij debuteerde in 2014 op 15-jarige leeftijd in het eerste tegen Floreant. De toenmalige trainer Kees van den Berg had snel in de gaten, dat zijn pupil gemakkelijk scoorde. ‘’Ik mocht op de 10-positie lopen en hoefde niet mee te verdedigen,” aldus Jongbloed. ‘’Al vlug kreeg ik in wedstrijden extra bewaking, zodat het maken van doelpunten steeds moeizamer ging. In het seizoen, dat Richard Mank trainer was, scoorde ik 34 keer. Mank kon mij op scherp zetten. Hij vond eens dat ik een paar wedstrijden dramatisch speelde en zette mij in de wedstrijd tegen Transvalia linksvoor. Ga het daar maar eens proberen, was zijn commentaar. Ik was zo verbolgen, dat ik prompt zeven keer scoorde. Af en toe heb ik kennelijk zo’n ‘optater’ nodig.’’
In 2019 vertrok hij naar VVIJ in IJsselstein. Ik was helaas regelmatig geblesseerd. Het tweede seizoen begon goed, totdat corona uitbrak. Ik studeerde inmiddels en werd minder ambitieus. Bovendien miste ik mijn vrienden bij Cabauw en de gezelligheid. Nu speel ik voor de lol, maar het streven om nog meer doelpunten te maken is er wel degelijk.’’

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55