Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

IJFC nacompetitie in tegen degradatie en ander voetbal in de regio

30 mei, 12:35 Sport

Montfoort SV’19 onderuit in Waardenburg

Montfoort SV’19 verloor in Waardenburg met 3-1 van WNC. Nadat de thuisclub op voorsprong kwam, scoorde Robin Stokman de gelijkmaker. De Montfoorter konden niet voorkomen, dat WNC met een 2-1 voorsprong gingen rusten. WNC, dat nog aast op de derde plaats, bracht in de tweede helft de marge op twee.

IJFC de nacompetitie in

IJFC verloor in Loosdrecht zijn derde inhaalwedstrijd met 2-0 van Victoria, dat de eerder opgelopen nederlaag tegen de IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser met dit resultaat wegpoetste. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de IJsselsteiners na rust snel op achterstand. De lat voorkwam een grotere marge. Een geweldige actie van Matthijs van Rooijen leverde bijna de gelijkmaker op. De doelman van de thuisclub wist zijn schot, waarbij de bal richting de kruising draaide, te stoppen. Victoria vloerde via een doeltreffend uitgevoerde counter IJFC definitief.

SV Lopik verslaat ongeslagen kampioen

SV Lopik won met 4-0 van kampioen EDO uit Utrecht, dat pas drie keer gelijkspeelde. Binnen tien minuten stond het elftal van Mark Imandt met 2-0 voor dankzij goals van Kevin Thie en Patrick Broekhuizen. De gasten misten een grote kans op de aansluitingstreffer, waarna Thomas Bakker voor de thuisclub een strafschop miste. ,,In de tweede helft kwam EDO gevaarlijk opzetten, maar we hielden stand,” aldus Imandt. ,,De ruimte die we kregen gebruikten we om te counteren. Bakker mocht andermaal een strafschop nemen en schoot nu wel raak. Hij deelde met zijn tweede treffer de knock out toe. Ons streven is om dit seizoen in het linkerrijtje te eindigen.”

Flink pak slaag voor VVIJ (za)

Zaterdagvierdeklasser VVIJ verloor met 0-7 van kampioen Elinkwijk. Met Harold van Oort op de bank in plaats van Mo Touh, die zich de laatste weken van het seizoen volledig richt op het zondagteam, lukte het de thuisclub niet om het de Utrechters moeilijk te maken. In de voorgaande verloren wedstrijd tegen UVV verspeelden de IJsselsteiners de mogelijkheid om Elinkwijk nog te achterhalen.

VVIJ (zo) focust zich op nacompetitie

Zondagtweedeklasser VVIJ verloor met 0-1 van SO Soest, dat nog volop in de strijd is voor de tweede periodetitel. Een snelle tegentreffer kon het hardwerkende VVIJ niet meer goed maken. ‘’Wij waren heer en meester,” aldus interim-trainer Mo Touh. ‘’De doelman van Soest was the man of the match. We creëerden veel kansen, maar konden die niet verzilveren. We focussen ons nu op de nacompetitie en hopen dat het publiek, dat vandaag weer in groten getale aanwezig was ons blijft steunen.”

Puntendeling Cabauw tegen Moerkapelle

Cabauw kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Moerkapelle, dat zich op eigen kracht veilig speelde. De gasten, die fel van start gingen namen de leiding, waarna Milan Streng gelijk maakte. ,,Voor ons stond er niets meer op het spel, maar we probeerden er wel een wedstrijd van te maken,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop. ,,Moerkapelle ging voor de winst en leek die te pakken, toen zij op 1-2 kwamen. Stan van Bemmel zorgde ervoor dat we in onze laatste thuiswedstrijd geen nederlaag leden.”

Kansloze nederlaag SPV’81

SPV’81 verloor in en tegen Bergambacht kansloos met 3-0. In de eerste minuut schoot de thuisclub al raak en liep het elftal van René Eyra achter de feiten aan. ,,Wij creëerden geen enkel kans,” aldus Eyra. ,,Nu we veilig zijn is het ‘moeten’ verdwenen. Het was voor ons een kwestie van tegenhouden.” Vlak voor rust kwam Bergambacht op 2-0. Door het stroeve kunstgrasveld zagen de Bergambachtenaren geen kans de bal snel rond te laten gaan, zodat bij balverlies de organisatie bij de Polsbroekenaren achterin snel op orde was. Pas in de slotfase moest SPV’81 nog een tegentreffer toestaan.

Dramatisch begin fataal voor Linschoten

Linschoten verloor in Bodegraven met 4-2 van Rodha’76, dat na een half uur spelen al met 3-0 leidde. De Linschotenaren schrokken wakker en bepaalden via twee goals van Vahid Demirbas na voorbereidend werk van respectievelijk Isa Kurt en Nik de Kort de ruststand op 3-2. In de tweede helft ging Linschoten op zoek naar de gelijkmaker. Demirbas kreeg nog de beste kans. In de slotfase scoorde de thuisclub de beslissende treffer.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55