Afbeelding
Foto: Tony Buijse

Hockeyers IJsseloever aangewezen op Play-offs tegen degradatie

30 mei, 11:10 Sport

IJSSELSTEIN • In hun laatste wedstrijd in de Overgangsklasse heeft Heren 1 van IJsseloever met 2-1 gewonnen van het reeds gedegradeerde Hattem, dat dit seizoen alles heeft verloren. IJsseleover wacht de play-offs voor lijfsbehoud.

Beide teams hadden alle redenen om alles te geven in deze wedstrijd. Het eerste kwart blijft nog doelpuntloos. In het tweede kwart scoort de thuisploeg op spectaculaire wijze 1-0. Twee minuten later wordt het dan 2-0. Halverwege het derde kwart komt Hattem terug op 2-1 en ruikt de gelijkmaker al. De rest van de wedstrijd houdt Hattem de druk op IJsseloever hoog. Er volgen een aantal kansen en meerdere strafcorners. De goalkeeper van IJsseloever blijft attent, maakt reddingen om zijn doel leeg te houden en houdt daarmee IJsseloever in de race. Tot het eind van de wedstrijd blijft het spannend.
I
Door het verlies van Berkel Enschot bij Union, degraderen Hattem en Berkel-Enschot rechtstreeks naar de Eerste Klasse. IJsseloever H1 speelt play-offs (best-of-three) tegen een nummer twee uit de Eerste Klasse.

Op haar website meldt HC IJsseloever het vertrek van de huidige coach Jasper Coppes. Er rest hem slechts nog één taak en dat is met Heren 1 als winnaar uit de play-offs komen.
Voor het aankomende seizoen neemt Floris de Ridder het stokje van Coppes over. Floris de Ridder is geen onbekende naam in het hockey. Als speler van Kampong Heren 1 behaalde hij onder andere het kampioenschap in 2017 en 2018. Met zijn kennis en ervaring op het hoogste hockeyniveau, is HC IJsseloever ervan overtuigd dat hij voor de club een grote rol zal gaan spelen.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55