<p>&bull; Vives na het behalen van het kampioenschap.</p>

• Vives na het behalen van het kampioenschap.

(Foto: ClickFlits, Robbert Thoen)

Volleyballers Vives toch naar Topdivisie

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • De volleyballers van Vives promoveren na het behalen van het kampioenschap in de 1e Divisie toch naar de Topdivisie, het op één na hoogste niveau van Nederland.


 Eerder besloot de Nederlandse volleybalbond dat dit jaar vanwege het door corona geplaagde seizoen geen promoties en degradaties zouden plaatsvinden. Toen een team zich onverwacht uit de Topdivisie terugtrok, kwam de plaats vrij voor de IJsselsteinse volleyballers.

Vives stak afgelopen seizoen bij haar debuut in de 1e Divisie met kop en schouders boven de andere teams uit en werd kampioen met een puntenverschil van 21 punten met de nummer twee.

Vives Heren 1 bestaat grotendeels uit eigen jeugd wat zich, door de jaren - met aanvullingen van buitenaf - heeft gevormd tot een topteam. De trainer/coach Kasper Langendoen heeft het team naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Met oud-international Sjoerd Hoogendoorn in de selectie mogen de mannen volgend jaar laten zien wat ze waard zijn tegen onder andere het 2e herenteam van Eredivisionist Sliedrecht Sport.

Vives spreekt van een een historisch moment en een prachtig cadeau voor de IJsselsteinse volleybalclub, die dit jaar haar 60-jarig bestaan viert. 

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten