• De winnaars van de polsstokwedstrijd in Vlist op het erepodium.
• De winnaars van de polsstokwedstrijd in Vlist op het erepodium. (Foto: PB Holland)

Nieuwe koplopers na polsstokwedstrijd Vlist

  •   keer gelezen   Sport

VLIST / REGIO • Het ABZ de Samenwerking-klassement van de Polsstokbond Holland kent na de wedstrijd in Vlist twee nieuwe leiders: Rian Baas bij de senioren en Thalina van der Wind bij de meisjes. Demi Groothedde (dames), Reinier Overbeek (junioren) en Jonathan Timmerarends (jongens) behouden hun positie.


Zaterdag hadden alle springers van de Polsstokbond Holland drie pogingen om een goede prestatie neer te zetten in de strijd om de ABZ Samenwerking Bokaal. Winnaar van de bokaal bij de senioren werd Rian Baas (Gouda) die met 20.86 meter een overtuigende prestatie leverde. Jaco de Groot (Kamerik) kwam het dichtst in de buurt met 19.65, net voor de springers van Polsstokclub De Vlist, Lucas van Eijk (Haastrecht) met 19.58 en Chris Anker (Vlist) met 18.55 meter.

Geringe verschillen

Bij de dames waren de verschillen gering Julia van Eijk (Haastrecht) miste de finale net met 13.13. De leidster in het klassement Demi Groothedde (Jaarsveld) sprong 13.50, maar werd nog voorbij gesprongen door Joriene Baas (Oudewater) met 13.68 meter en regerend kampioene Fabiënne Overbeek (Benschop) met 14.20 meter.
Bij de junioren ging Hidde van Dam (Montfoort) lang aan de leiding met 18.98 meter na een prima reeks sprongen, maar Reinier Overbeek (Benschop) nam in de laatste sprong van de wedstrijd met 19.89 meter bezit van de dagprijs.

Persoonlijk record

De winnaar bij de jongens, Wessel Schenk (Schoonhoven), sprong verder dan ooit door een nieuw persoonlijk record van 17.12 meter te springen en stond trots op het podium naast de andere kampioenen. Ook bij de meisjes een nieuwe kampioene: Thalina van der Wind (Snelrewaard) met 13.49 meter.

In de tweede klasse wedstrijd vielen de prestaties op van Kimberly Slootjes-Engelhard (Haastrecht) met 13.55 en Kevin de Jong (Stolwijk) met een persoonlijk record van 16.16 meter. Beiden lieten zien dat ze hard op weg zijn naar de eerste klasse. Adriaan Lokhorst (IJsselstein) won bij de Jongens A in de 2e klasse en heeft al zicht op promotie.
Bij de Jeugd in de ochtendwedstrijd was Julia van der Kleij (Bodegraven) met 9.41 meter echt de beste en toe aan het trainen op de C-schans waar ze met de meisjesgroep onder aanvoering van vandaag de het met het leiderstenue gestarte Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) kan gaan springen. Gemma won de wedstrijd met 12.13 meter.

Zaterdag 28 mei strijken de polsstokverspringers neer in Zegveld. 

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten