Montfoort SV’19 verliest van hekkensluiter en ander voetbal

Sport 454 keer gelezen

Montfoort SV’19 verliest van hekkensluiter

Montfoort SV’19 verloor met 1-2 van het onderaanstaande SVL uit Langbroek, dat dankzij deze zege stijgt naar de veilige elfde plaats. De gasten lieten Montfoort SV’19 het spel maken.

Christiaan Perrier kreeg verschillende kansen, maar zijn vizier stond deze middag niet op scherp. Junior Kolfschoten had meer succes. Na een individuele actie schoot hij wel raak. In de tweede helft kwam SVL er aanvallend beter uit en het lukte om de gelijkmaker te scoren. De thuisclub had pech, toen een inzet van Kolfschoten op de paal belandde. De Montfoortse aanvalslinie kreeg kans na kans, maar alle werden gemist. In de slotfase drong de hekkensluiter aan en slaagde erin de winnende goal binnen te schieten.

Nipt verlies IJFC

IJFC verloor in Bussum met 3-2 van kampioenskandidaat BFC. De thuisclub begon zeer voortvarend aan het duel. De IJsselsteiners kwamen er geen moment aan te pas. Binnen een kwartier stond BFC al met 2-0 voor. Rowan Mankers verkleinde de achtertand en de lat voorkwam de gelijkmaker. BFC bleef de betere ploeg en bracht de marge in de tweede helft weer op twee. De nummer twee van de ranglijst verzuimde daarna het duel op slot te gooien. Een benutte strafschop van Vincent Griffioen bracht de spanning in de slotfase nog even terug.

IJFC wacht een turbulente slotfase van de competitie. Vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler in het begin van de competitie gaf de KNVB eerder aan, dat de zaterdagtweedeklasser een aantal wedstrijden moet overspelen. Hoe dat allemaal vorm moet krijgen is nog ongewis. Beroepprocedures lopen nog.

Benschop voor het eerst boven de rode streep

Dankzij de 0-5 zege tegen het nog puntloze JSV Nieuwegein stijgt Benschop naar de elfde plaats. De Benschoppenaren begonnen matig. Na een kwartier deed Benschop-trainer Marten Boverhof wat omzettingen, waarna David Verweij met de openingstreffer de ban brak. ,,De hekkensluiter had nog geen punt gepakt, al waren zij daar vorige week dichtbij,” aldus Boverhof. ,,We kwamen beter in ons spel en Lucas van Dam en Thomas Koense zette ons op een veilige 0-3 voorsprong. De tweede helft hebben we volwassen uitgespeeld en voor het eerst dit seizoen de ‘nul’ gehouden. Daimios Damkalis en de debuterende Dennis Leen vergrootten de marge tot vijf. We staan nu voor het eerst dit seizoen boven de rode streep.”

SV Lopik is het helemaal kwijt

SV Lopik verloor met 0-3 van Voorwaarts Utrecht, waarvan uit nog met 2-5 gewonnen was. ,,Als je uit de laatste drie wedstrijden slechts een punt haalt tegen ploegen die nummer laatst staan kun je wel zeggen, dat Lopik ‘het’ kwijt is,” biechtte Lopik-trainer Mark Imandt op. ,,Waar het aan ligt weet ik niet. De frisheid is misschien minder. De spelers die ik mis zijn wellicht te spelbepalend. Voorwaarts Utrecht verweerde zich goed en maakte het ons erg lastig. Ondank het puntverlies blijven we op de vijfde plaats staan met slechts vier punten achterstand op de nummer drie.”

Cabauw verkoopt zijn huid duur

Cabauw speelde in Hazerswoude-Dorp met 1-1 gelijk tegen nummer vier Hazerswoudse Boys. Cabauw, dat zich voornam tegen de top-4 punten te pakken, miste voor rust aardig wat kansen. ,,We zetten een goede wedstrijd neer, maar verzuimden ons te belonen,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop. ,,We verdienden meer dan een punt. In de tweede helft kwamen we op achterstand, maar door goed veldspel was het via Milan Streng al snel weer gelijk. In de slotfase scoorde zijn broer Wessel de 1-2, maar de scheidsrechter vond dat hij een overtreding maakte op de uitlopende doelman. Daar was ik het niet mee eens. Wessel was eerder bij de bal dan de doelman.”

SPV’81 deelt de punten

SPV’81 speelde in en tegen Moerkapelle met 1-1 gelijk en behoudt zijn voorsprong van vijf punten op deze ploeg, die strijdt tegen degradatie. De Polsbroekenaren kregen te maken met een tegenstander die veel druk zette. ,,Daar konden we ons gemakkelijk onderuit voetballen,” aldus SPV-trainer René Eyra. ,,In de tweede helft kregen we een frommelgoal tegen. Met deze tegenslag gingen we goed om. Invaller Martijn Hakkenberg maakte een fraaie rush en uit diens voorzet kopte Stijn Achterberg, die nog niet veel had laten zien, de bal diagonaal binnen.”

VVIJ(za) blijft geloven in titelkansen

VVIJ versloeg in Loenen aan de Vecht middenmoter De Vecht met 1-2. De IJsselsteinse zaterdagvierdeklasser was de betere ploeg, maar had het moeilijk op de slecht bespeelbare natuurgrasmat. De inzet was top. De 2-0 ruststand door goals van Lowen van Ee was een magere afspiegeling van het veldoverwicht. In de tweede helft verzuimde VVIJ de score op te voeten. De aansluitingstreffer van De Vecht verontrustte VVIJ-trainer Mo Touh niet. ,,De wijze waarop we speelden verdiende een pluim,” vertelde Touh na afloop. ,,Koploper Elinkwijk verspeelde punten, waardoor we de kans om kampioen te worden weer in eigen hand hebben. Op 28 mei ontvangen we Elinkwijk en bij winst komen we gelijk in puntenaantal.”

Linschoten pakt de punten

Linschoten versloeg op eigen veld degradatiekandidaat Bodegraven met 5-1 en houdt de onderste vier ploegen steeds verder onder zich. De eerste kansen waren voor de thuisclub tegen het verdedigende Bodegraven, dat gokte op de counter. Nick de Korte zette Linschoten op voorsprong, waarna Luuk den Boer de marge verdubbelde. In de tweede helft kwam Bodegravenaren er meer uit en slaagden erin de aansluitingstreffer te scoren. Een kwartier voor tijd maakte Luuk den Boer zijn tweede doelpunt en toen was het verzet van Bodegraven gebroken. Invaller Vahid Demirbas gaf met twee fraaie goals de overwinning nog meer glans.

VVIJ(zo) kansloos verlies tegen kampioenskandidaat IVV

Met Mo Touh op de bank voor de op non-actief gestelde Fabian Schaken verloor de IJsselsteinse zondagtweedeklasser VVIJ met 0-3 van IVV uit Landsmeer. De kampioenskandidaat beschikt in goaltjesdief Daniel Schermer over een spits die in zijn eentje in deze voetbaljaargang meer doelpunten (24) maakte dan de thuisclub (23). Schermer scoorde na IJsselsteins balverlies de eerste twee treffers voor IVV. ,,Tussen die doelpunten ging het lange tijd gelijk op,” aldus interim-trainer Mo Touh. ,,We kregen enkele kansen op de aansluitingstreffer. In de slotfase kwamen we met tien man te staan, toen Jeremy Maaswinkel rood kreeg vanwege het onreglementair afstoppen van een doorgebroken aanvaller. Daarna scoorde IVV nog een keer. Ik heb van mijn team bij vlagen goed voetbal gezien en hopelijk gebeurt dat weer als we donderdagavond op bezoek gaan bij koploper De Meer.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws gisteren
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13