Foto:
update

IJFC in beroep tegen forse KNVB-straf

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN •  IJFC  is door de KNVB gestraft voor het in meerdere wedstrijden opstellen van een niet speelgerechtigde speler. De IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser heeft zes punten in mindering gekregen en moet twee en mogelijk meer wedstrijden overspelen. De club heeft beroep aangetekend.


Het gaat bij dit alles om het opstellen van Luciano Poeketi, die niet speelgerechtigd bleek en voor de winterstop een aantal wedstrijden bij IJF heeft meegespeeld. De talentvolle speler, die in Kroatië kort onder contract stond bij NK Podravac, keerde terug naar Nederland. IJFC ontving in oktober een bevestiging via Sportlink dat de overschrijving akkoord was. Poeketi kon gewoon in de systemen van de KNVB opgevoerd worden. Ook stond hij vermeld op de wedstrijdformulieren.
Pas in december kreeg IJFC bericht dat er een melding was gemaakt van het niet speelgerechtigheid zijn van Poeketi. Bij internationale overschrijvingen gelden namelijk andere regels.
Vorige week donderdag kreeg de club een bericht van de strafcommissie van de KNVB waarin stond vermeld dat Luciano Poeketi niet gerechtigd was om uit te komen voor de IJsselsteinse club. Zonder dat IJFC op de hoogte is gebracht, zijn de clubs waartegen met Poeketi gespeeld was, door de KNVB benaderd. Tot nu toe maakten Benschop en het Loosdrechtse Victoria gebruik van de mogelijkheid om de - door hen verloren - wedstrijden over te spelen. IJFC kreeg meteen zes punten in mindering. Nog voordat bezwaar was gemaakt was dit al geregeld. De IJsselsteiners zijn daardoor geduikeld naar de onderste regionen van de ranglijst. De club is zeer ontstemd over de gang van zaken.
De dinsdagavond 3 mei op sportpark Groenvliet geplande eerste inhaalwedstrijd tegen Benschop gaat hangende het beroep niet door.

Wim Kroone

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten