VVIJ slaat toe, Lopik sleept gelijkspel uit het vuur en ander voetbal

Sportt 729 keer gelezen

Montfoort SV’19 krijgt koekje van eigen deeg

Montfoort SV’19 kwam in en tegen Woudenberg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De Montfoorters verzuimden een 1-2 voorsprong uit te bouwen en incasseerden in de slotfase de gelijkmaker. De wedstrijd begon goed voor de ploeg van Theo de Boon. Christian Perrier mikte al na twee minuten raak vanaf elf meter, nadat een speler van de thuisclub in zijn eigen strafschopgebied de bal met de hand beroerde. ,,Ik had nog geen bal geraakt,” vertelde de spits na afloop. ,,Woudenberg kwam langszij, maar Daan van de Poll schoot ons met een schitterende volley weer op voorsprong. In de tweede helft verzuimden we de marge te vergroten.”

De Boon beaamde dat. ,,Twee keer kwamen we een-op-een voor de doelman en de lat stond de 1-3 in de weg. Je weet dan dat Woudenberg in de slotfase komt. De gelijkmaker was een tegenvaller. We krijgen nu twee wedstrijden op rij en gaan dan voor de zes punten. Wie weet kunnen we in de derde periode nog een rol van betekenis spelen.”

Benschop laat kans om te stijgen op ranglijst liggen

Een matig spelend Benschop verloor op eigen veld met 2-3 van CDW uit Wijk bij Duurstede. Thomas Koense zette de thuisclub op voorsprong, maar de gasten hadden meteen hun antwoord klaar. Nadat David Verweij raak schoot vanaf de penaltystip, verwachtten de toeschouwers een beter Benschop na rust. Zij kwamen echter bedrogen uit. ,,Ondanks onze mindere dag kregen we aardige mogelijkheden om te scoren,” vertelde Benschop-trainer Marten Boverhof na afloop. ,,CDW ging echter beter met zijn kansen om. Verder dan een inzet tegen de lat kwamen we niet. Dinsdagavond spelen we de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen IJFC opnieuw, omdat onze IJsselsteinse concurrent in zes wedstrijden voor de winterstop een speler (Luciano Poeketi, red.) had opgesteld, die niet speelgerechtigd was om voor IJFC uit te komen. Via de KNVB kregen we te horen van deze mogelijkheid, waarvan we gebruik maken.”

IJFC met moeite naar de winst

IJFC versloeg het nog puntloze JSV Nieuwegein met 2-1. De thuisclub startte fel, want winnen was de opdracht. Stefan de Wit veroverde de bal op het middenveld en stelde met een splijtende pass Rowan Mankers in staat de openingstreffer te scoren. De gasten straften daarna een misverstand in de IJsselsteinse defensie doeltreffend af. JSV Nieuwegein gooide de schroom van zich af en kreeg kansen om op voorsprong te komen. IJFC-doelman Kyran Buisman was echter goed op dreef. In de tweede helft streden beide ploegen voor de winst. De drie punten bleven op sportpark Groenvliet. Uit een voorzet van Hicham Chatouani schoot Traves Wright in blessuretijd de bal keihard langs de kansloze Nieuwegeinse sluitpost. Dinsdagavond komt IJFC in actie tegen Benschop.

SV Lopik sleept gelijkspel uit het vuur

SV Lopik speelde in Culemborg tegen Focus’07 na een 3-1 achterstand alsnog met 3-3 gelijk. De Lopikenaren startten goed en kwamen via Thijs Beekhuizen op voorsprong. De thuisclub die als nummer twaalf op de ranglijst de punten goed kan gebruiken, speelde compact en kwam sterk terug in de omschakeling. Drie keer wisten zij toe te slaan. ,,Ik moet mijn jongens een compliment geven hoe zij in de tweede helft terugkwamen,” vertelde SV Lopik-trainer Marc Imandt. ,,Thomas Bakker benutte een strafschop, toen de goed doorzettende Patrick Broekhuizen werd neergelegd. Kevin Thie scoorde een kwartier voor tijd de gelijkmaker. We hadden gehoopt hier te winnen, maar als je een 3-1 achterstand weet goed te maken, mag je niet klagen.”

Zevenklapper voor Cabauw tegen Ammerstol

Cabauw versloeg Ammerstol met 7-0 en zorgde ervoor dat de hekkensluiter nu meer dan 100 tegendoelpunten heeft. De gasten creëerden in de beginfase enkele kansen, maar hadden pech in de afwerking. Cabauw ging beter met de kansen om. Nik Jongbloed (2x), Stan van Bemmel (2x), Friso Nagel, Wessel Streng en Jens Vermeulen troffen doel. ,,We staan nu zevende en willen de komende weken stunten tegen ploegen die boven ons staan,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,De vijfde plaats is nog haalbaar en daar gaan we voor.”

SPV’81 verliest van koploper

Middenmoter SPV’81 verloor in Polsbroek met 2-4 van koploper Haastrecht, die voor rust oppermachtig was, maar slechts een keer tot scoren kwam. In het begin van de tweede helft viel de organisatie bij Haastrecht achterin even weg, toen er gewisseld moest worden. Het duo Stijn Achterberg/ Lex van Maurik sneed twee keer door de ‘rammelende’ Haastrechtse defensie heen. Laatstgenoemde schoot de thuisclub met fraaie treffers op een 2-1 voorsprong. ,,Dat was onverwachts,” vertelde SPV-trainer René Eyra op. ,,Uit een hoekschop viel al snel de gelijkmaker en herpakte Haastrecht zich. Hun aanvallers konden we niet afstoppen.”

Linschoten zet stap in goede richting

Linschoten boekte in en tegen Kamerik een belangrijke 1-2 zege en neemt dankzij deze driepunter afstand van de vier onderste plaatsen. De Linschotenaren waren voor rust de betere ploeg, maar verzuimden te scoren. Uiteindelijk schoot Joey van Kouwen raak uit een vrije trap. Vlak voor de pauze kende de arbiter Kamerik een strafschop, die benut werd, toe. In de tweede helft ging Linschoten op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar had daar een strafschop voor nodig. Dion Braakensiek werd in het zestienmetergebied bij een koppoging in de rug gesprongen, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Daan Roozenboom wist de penalty te verzilveren. In de slotfase probeerde de Kamerikse doelman de geblesseerd op de grond liggende Roozenboom over de achterlijn te duwen. In het tumult wat daarna ontstond”, stuurde de man in het zwart beide kemphanen met rood van het veld.

VVIJ(za) slaat voor rust toe

Zaterdagvierdeklasser VVIJ versloeg Vechtzoom met 4-0 en blijft in het spoor van koploper Elinkwijk. In de eerste helft hadden de bezoekers weinig in te brengen. De IJsselsteinse thuisclub legde fraai positiespel op de mat en wachtte zijn kansen af. Via Max Groenendijk (afstandsschot) en Dylan Rijnders nam VVIJ een 2-0 voorsprong. Na de theepauze was Vechtzoom een tijdje meer in balbezit. ,,Nadat Vechtzoom een grote kans op de aansluitingstreffer miste, slaagde wij erin de beslissende derde goal te maken,” aldus VVIJ-trainer Mo Touh. ,,Teun Veldpaus was de maker. De tegenstander gaf zich daarna gewonnen. Ayrton Belchior Emidio vijzelde zijn doelpuntenproductie nog op.”

VVIJ(zo) stevent af op nacompetitie

In Weesp verloor zondagtweedeklasser VVIJ met 3-2 van de gelijknamige FC. Voor rust was de IJsselsteinse laagvlieger niet bij de les en nam de thuisclub een 2-0 voorsprong. In de tweede helft kwam VVIJ beter de kleedkamer uit. Melle van Gaal schoot binnen twee minuten twee keer raak. Een kwartier voor tijd kwam het elftal van Fabian Schaken met tien man te staan, toen invaller Jeffrey van der Werken een doorgebroken Weespenaar neerlegde. De bekende arbiter Roelof Luinge, die in de seizoenen 2005/06, 2008/09 en 2009/10 werd uitgeroepen tot de beste scheidsrechter van Nederland, kende geen pardon en gaf hem rood. ,,Ver in blessuretijd kregen we fatale derde goal tegen,” merkte Schaken op. ,,We moeten nu rekening houden dat we in de nacompetitie voor lijfsbehoud moeten gaan.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws gisteren
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46