Belangrijke zege IJFC en ander voetbal in de regio

Sport 526 keer gelezen

IJFC boekt belangrijke zege

IJFC won in Amersfoort met 0-1 van Nieuwland ASC. De IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser creëerde veel kansen, maar kon er slecht een benutten. Winnen was noodzakelijk, want in de strijd tegen degradatie doen nog negen clubs mee in deze klasse, waarin ook Benschop zit. Voorin zette Vincent Griffioen de lijnen uit, waardoor Traves Wright ook meer tot zijn recht kwam op ‘tien’. Matchwinner was de uitstekend spelende Ruben van Rooijen, die met een streep in de hoek de 0-1 op het scorebord bracht. Ook keeper Kyran Buisman kan terugzien op een prima wedstrijd. Hij voorkwam met een fraaie redding de gelijkmaker.

Montfoort SV’19 is weer bij zijn positieven

Ondanks de 2-4 thuisnederlaag tegen Sliedrecht, was Montfoort SV’19-trainer Theo de Boon niet teleurgesteld. Hij vond dat zijn elftal, dat een week eerder in Zaltbommel na de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Nivo Sparta van een groep woedende supporters klappen kreeg, zich goed presenteerde. ,,Zomaar uit het niets klappen krijgen is verschrikkelijk om mee te maken,” vertelde Theo de Boon afgelopen zaterdag. ,,Wij bedankten na afloop de meegereisde supporters, waarna een grote groep, die gefrustreerd reageerde op ons gejuich, het veld opkwam en ons aanviel. Alles wat een blauw shirt aanhad, kreeg er van langs. In ben drie jaar trainer geweest van Nivo Sparta; vierde er een kampioenschap en had het prima naar mijn zin. Deze horde zogenaamde supporters kende ik niet. De thuisclub zal hopelijk zijn verantwoordelijkheid pakken en maatregelen nemen. Wij hebben de afgelopen week dit voorval verwerkt en dit boek gesloten.”

Tegen Sliedrecht begonnen de Montfoorters overigens matig. Twee fouten achterin leidde de 0-2 voorsprong van de gasten in. Christian Perrier kopte de bal nog tegen de paal. ,,In de tweede helft gingen we achterin een-op-een spelen,” vervolgde de Boon. ,,Dat kostte ons de 0-3, maar via een benutte strafschop verkleinde Perrier de achterstand. Mike van Oostrom, die een linie doorschoof, stelde Teun Ros in staat de aansluitingstreffer te scoren. We lieten vervolgens een paar kansen op de gelijkmaker liggen, waarna Sliedrecht de strijd besliste. Een positief punt is nog, dat ik een aantal jonge spelers, die verdienstelijk speelden, liet debuteren.”

Benschop verslaat kampioenskandidaat

Benschop won in Wilnis na een doelpuntloze eerste helft met 1-3 van CSW, dat op de ranglijst kort achter koploper De Meern stond. De thuisclub maakte het Benschop knap lastig voor rust. In de tweede helft begon Benschop goed, maar incasseerde toen wel een tegentreffer. Uit een hoekschop kopte Mike Vergouw de gelijkmaker tegen de touwen. Kort daarna schoot Thomas Koense de Benschoppenaren op voorsprong. ..Dat was een opsteker,” vertelde Benschop-trainer Marten Boverhof na afloop. ,,CSW moest nu wel komen, waardoor wij meer ruimte kregen. Een keer kwamen we goed weg, toen er een situatie ontstond waarvoor een penalty gegeven had kunnen worden. Koense stelde met onze derde goal de zege veilig.”

SV Lopik verliest ondanks sterk begin

SV Lopik verloor in eigen huis met 0-3 van Brederodes. De thuisclub startte sterk, maar het lukte niet de kansen te benutten. Een Lopikse goal werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. ,,Het was gewoon een geldig doelpunt,” aldus Lopik-trainer Mark Imandt. ,,Na 35 minuten spelen was er een langdurige blessurebehandeling op het veld. Het was vreemd, dat we na de hervatting van het spel niet meer bij de les waren. Tot overmaat van ramp opende Brederodes vlak voor rust de score. De tweede helft was niet om aan te zien. Onze tegenstander ging beter met de harde wind om en counterde naar de zege.”

VVIJ (za) laat punten liggen

Zaterdagvierdeklasser VVIJ uit IJsselstein kwam in een matig duel in en tegen Kockengen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het elftal van Mo Touh kwam binnen de minuut na onnodig balverlies op een 1-0 achterstand. Na een overtreding in het Kockengense strafschopgebied benutte Ayrton Belchior Emidio de toegekende penalty. ,,In de tweede helft leden we opnieuw veel balverlies en gingen we mee in het spel van de thuisclub,” verzuchtte Touh. ,,In het spelen van de lange bal zijn wij niet zo goed. Nadat Kockengen opnieuw toesloeg, maakte invaller Dylan Rijnders op aangeven van Tamer Ugur de gelijkmaker. Het was voor ons een teleurstellende dag, maar dat hoort ook bij voetbal.”

SPV’81 net als Cabauw zo goed als veilig

SPV’81 versloeg in Ammerstol de gelijknamige hekkensluiter met 0-1. Vriend en vijand was het er mee eens dat de thuisclub net als in de heenwedstrijd in Polsbroek wel een punt verdiend had. Stijn Achterberg zette SPV’81, dat voor rust sterker was, verdiend op voorsprong. In de tweede helft liet Ammerstollenaar Damian Verkleij een grote kans op de gelijkmaker liggen toen hij alleen voor de keeper verscheen. ,,Een puntendeling was zeker op zijn plek geweest,” vond ook SPV’81-trainer René Eyra. ,,Wij speelden één van onze mindere wedstrijden en daar had Ammerstol van kunnen profiteren.”

Cabauw verloor in Boskoop met 3-0 van subtopper Floreant. ,,Een beetje een geflatteerde nederlaag,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,Door fouten achterin stonden we al snel met 2-0 achter. De kansen die wij kregen, benutten we niet.”

Beide clubs hebben 25 punten uit negentien wedstrijden en staan gedeeld zevende. Het gat met de fatale elfde positie is acht punten.

Linschoten pakt belangrijk puntje

Linschoten speelde op sportpark Rapijnen met 1-1 gelijk tegen titelkandidaat SCH’44 uit Harmelen, die in de beginfase van de eerste helft de beter ploeg was. Goalgetter Joey van Bemmel schoot de gasten snel op voorsprong. Linschoten-trainer Pieter Ooms voerde wat tactische wijzigingen door en dat had effect. Vlak voor het rustsignaal rondde Sam da Cruz voorbereidend werk van Vahid Demirbas doeltreffend af. Na de theepauze waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Da Cruz zag een inzet gestopt door de Harmelense sluitpost. In de slotfase werd hij onderuit gelopen in het vijandelijk zestienmetergebied, maar de arbiter zag daar geen strafschop in.

VVIJ(zo) verliest cruciaal duel

Zondagtweedeklasser VVIJ uit IJsselstein verloor op eigen veld met 1-2 van mededegradatiekandidaat PVCV uit Vleuten. De gasten verdedigden voornamelijk en speelden de lange bal om eruit te komen. De thuisclub had het meeste balbezit, maar kon de kansen niet benutten. ,,We hadden graag gespeeld zoals een week eerder tegen Nieuw Utrecht, toen we met 7-0 wonnen,” vertelde VVIJ-trainer Fabian Schaken na afloop. ,,Vlak voor rust viel een lange bal van de gasten goed en hun spits scoorde beheerst. In de tweede helft vergrootten we de druk en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Thijmen Schimmel. In de slotfase stonden we verkeerd, toen de bal na een hoekschop voor de tweede keer ingebracht werd. Het was de tweede kans van PVCV, maar helaas voor ons opnieuw raak.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46