Foto: Robbert Thoen, ClickFlits.

Volleyballers Vives bevestigen kampioensstatus

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • Afgelopen week stond in het teken van uitslapen na een kampioensfeest, eieren zoeken, en partijtjes op de training, maar afgelopen zaterdag was de nummer 3 van de ranglijst de tegenstander van Vives. De IJsselsteinse volleyballers mochten afreizen naar Veghel, waar Skunk de tegenstander was. Ze deden hun kampioensstatus alle eer aan en wonnen met 0-4.


De mannen van Skunk zijn bezig aan een goede 2e helft van het seizoen, zo werd onder meer RVV met 4-0 geklopt in Katwijk. VIVES kon zich dus opmaken voor een leuke pot volleybal. Coach Kasper Langendoen begon met de volgende namen: Sjoerd Hoogendoorn, Joël van der Schans, Mitchel van Kesteren, Luc Lapee, Addie van der Veen, Peter Houwink en Jordy Streng. VIVES begon voortvarend en pakte gelijk een voorsprong door onder meer een sterke servicereeks van Peter Houwink. De mannen speelden zonder druk omdat het kampioenschap toch al binnen was, en dit resulteerde in een stand van 16-25 in de eerste set.

De 2e set was een kopie van de 1ste eindigde eveneens in 16-25 voor de IJsselsteiners.

In de 3de set werden de heren wat jolig. In een van de flesjes water was wat rum gedaan.  Het spel had helaas wel enigszins te lijden onder deze jolijt. Gelukkig wisten de heren het nog wel op te brengen om de set winnend af te sluiten met 22-25.

Sjoerd Hoogendoorn vond het toen wel mooi geweest en besloot op de bank plaats te nemen, Niels Bakker mocht het proberen op de dia en deed dat zeer verdienstelijk. Ook Joël van der schans die het zonder zijn steraanvaller moest doen, wist het spel goed te verdelen, 20-25.

Uit met 4-0 winnen van de nummer 3 van de lijst, een knappe prestatie van de heren. Die al niet meer in te halen waren, en nu alleen maar verder uitlopen op de concurrentie. Volgende week wordt er gespeeld in Groot-Ammers, waar VC WIK de tegenstander is.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten