<p>Daphne op Fantomas won de F7.</p>

Daphne op Fantomas won de F7.

(Foto: Aangeleverd)

Dressuurruiters aan de start bij De Lange Linschoten

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Zaterdag 23 april was er op Hippisch Centrum De Lange Linschoten een FNRS dressuur wedstrijd. Al voordat de zon goed en wel op was waren zaterdag de eerste ruiters de paarden al aan het klaarmaken en zichzelf aan het voorbereiden op hun proef. Ook waren fans in groten getale aanwezig om iedereen te voorzien van hulp en support.In de F2 waren het Lune op Zorro en Marit op Dios die de strijd aangingen met elkaar. Beide ruiters behaalde 217 punten maar in zo’n geval wordt er naar bepaalde rijpunten gekeken en daar scoorde Lune net iets hoger waardoor zij uiteindelijk eerste werd.


Met maar liefst 6 ruiters in de F3 aan de start was dit een groot deelnemersveld. Pony Boy drukte zijn stempel op deze klasse want hij verscheen maar liefst drie keer in de ring. De gedeelde dagwinnaar van deze dag met 222 punten en dus de eerste plek in deze klasse, ging naar Floortje op Boy. Florien had gekozen voor Zorro en kreeg voor haar proef 220 punten en werd zo tweede. De derde plek ging naar Fiep op Bambi met 215 punten. Fiep moest goed alert blijven want de altijd voorwaartse Bambi had het tempo hoog. Ook op Boy kwam Jada aan de start. Zij werd vierde met 210 punten. Noek had voor haar proef Zorro gekozen en de jury beloonde haar proef ook met 210 punten. Gelijk dus met Jada. Ook hier werden de uiteindelijk bepalende punten vergeleken en zo ging de vijfde plek naar Noek. De zesde plek was voor Lola op Boy zij kreeg van de jury 204 punten voor haar proef.


Maartje op Veertje was de enige combinatie in de F4. Zij liet een prachtige proef zien en kreeg ook 222 punten voor haar proef. Daarmee werd ze gedeelde dagwinnaar.

Ook een groot aantal ruiters had zich aangemeld voor de klasse F5. Benthe had voor haar proef gekozen voor de vlotte Jessy. Beide reden een enthousiaste mooie proef en kregen 220 punten van de jury en werden hiermee eerste. Met slechts 2 punten verschil ging de tweede plek naar Yara, ook op Jessy. Zij kreeg 218 punten voor de proef. Sofie had gekozen Arpad en deze combinatie behaalde 214 punten en werden hiermee derde. Liz op Share werd met ook 214 punten vierde na een punten vergelijking. Hekkensluiter van deze groep was Bo op Boy. Hun proef werd door de jury gewaardeerd met 213 punten.
In de F6 ging het tussen Tessa op Cisco en Sifra op de nog wat groene Lina. Tessa liet met Cisco een mooie solide proef zien en kreeg hiervoor 212 punten wat haar de eerste plek opleverde. Sifra had wat kleine foutjes mede door de onervarenheid van Lina. Zij werden tweede met 209 punten.

Ook in de F7 was er een gelijke eindscore. De nummers een en twee lieten beide goede en stabiele proeven zien. Uiteindelijk ging de eerste plek naar Daphne op Fantomas met 212 punten. Ramona op Share werd tweede, ook met 212 punten. Jackie had gekozen voor Veertje en met slechts 2 punten verschil werd zij derde.

In de F11 kwam Guusje aan de start op Anton. De jury waardeerde hun proef met 208 punten.
Voor de klasse B waren er ook twee deelnemers. Resa op haar eigen sprookjespony Ollie werd eerste met 190,5. Ondanks dat er wat zenuwen waren wist Dieke dit goed onder controle te houden en reed zij samen met Tinky Winky 177 punten bij elkaar.


Op 11 juni staat de volgende FNRS dressuur wedstrijd gepland.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten