<p>Hockey Club IJsseloever vol in actie tegen Outaouais Field Hockey Club. &nbsp;</p>

Hockey Club IJsseloever vol in actie tegen Outaouais Field Hockey Club.  

(Foto: Tony Buijse)

Canadees hockeyteam bezoekt IJsseloever

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • Hockey Club IJsseloever ontving gisteren het U19 Girls team van Outaouais Field Hockey Club uit Canada. Na twee corona-seizoenen is het voor teams weer mogelijk om hockey -reizen te maken. Voor het meisjesteam van de club uit Ottawa is het een fantastisch avontuur om Nederland, hockey-land nummer 1, te bezoeken. Tijdens hun verblijf in Nederland speelt het team bij verschillende clubs wedstrijden en toernooien. Hun eerste vriendschappelijke wedstrijd speelden zij afgelopen woensdag tegen IJsseloever Meisjes A1.


Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat er een grote kloof zit in het speelniveau tussen het IJsselsteinse en het Canadese team. Na het eerste kwart staat het al 2-0. IJsseloever speelt goed, kan prima aanvallen opbouwen en afronden. Tegen het einde van de wedstrijd staat er 10-0 op het scorebord.

Ondanks de hoge score lieten de Canadese meisjes op hun beurt wel leuk hockey zien. Aan hun spelopbouw was duidelijk te zien te zien dat er goede afspraken waren gemaakt binnen het team over spelposities en tactiek. De goalkeeper had een drukke avond en maakte een flink aantal goede reddingen. Ook bij de strafcorners was het Canadese team goed georganiseerd en verdedigde succesvol. Met enige regelmaat zag het team ook kans om voor het IJsseloever-doel te komen voor een aanval. Na uit de druk van IJsseloever te zijn ontsnapt, vloog de spits als een speer richting de IJsseloever-goalie. Het team bleef tot het eind van de wedstrijd gemotiveerd spelen en was gedreven om een tegengoal te maken. Uiteindelijk lukte dat in de op één na laatste minuut. De Canadese spits kwam vrij in de cirkel en sloeg de bal keihard in het doel.

De eindstand IJsseloever MA1 – Outaouais FHC U19 Girls: 10-1

Na woensdag vervolgen de meisjes van Outaouais FHC hun hockeyreis en spelen dan onder meer nog wedstrijden in Den Haag.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten