De  korfbalwedstrijd tussen LUNO2 en Fiducia2. "Gaat hij erin of niet?"
De korfbalwedstrijd tussen LUNO2 en Fiducia2. "Gaat hij erin of niet?" Foto: Paul van den Dungen

Korfballers LUNO in play-offs voor promotie

Sport 1.020 keer gelezen

LINSCHOTEN  • Zaterdag werden voor promotie naar de 1e klasse en reserve 2e klasse, de eerste play-off wedstrijden door Luno 1 en Luno 2 gespeeld. Trainers waren Remco Ontijt en Mark van Dijk. Tegenstander in beide wedstrijden was KV Fiducia uit Vleuten/De Meern.

Sporthal De Vaart was door Luno volledig rood-wit versierd met ballonnen, vlaggen en prachtige spandoeken. De publieke tribune zat vol en de laatkomers moesten met een staanplaats genoegen nemen.

Luno 1 begon scherp aan de wedstrijd tegen Fiducia 1. Met stevige duels onder de korf had Fiducia moeite met scoren. De eerste helft eindigde met een 7-3 op het scorebord. Dat veranderde na de rust toen Fiducia meer in het spel kwam en met afstandsschoten raak begon te schieten. Fiducia wist in de laatste minuut van de wedstrijd de gelijkmaker te scoren; 15-15.

Daarvoor werd de wedstrijd gespeeld tussen Luno 2 en Fiducia 2. De score liet even op zich wachten, maar na de eerste doelpunten ging het redelijk gelijk op met een ruststand van 8-8. De tweede helft liep Fiducia uit met 5 doelpunten. Mede dankzij de geweldige support van de Luno aanhang vocht Luno zich terug in de wedstrijd. Aan het einde kwam Luno net te kort wat resulteerde in een 17-19 nederlaag.

Komende zaterdag staan voor beide verenigingen de returnwedstrijden op het programma waarin beslist wordt wie er gaat promoveren.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 22 uur geleden
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10