<p>De&nbsp; korfbalwedstrijd tussen LUNO2 en Fiducia2. &quot;Gaat hij erin of niet?&quot;</p>

De  korfbalwedstrijd tussen LUNO2 en Fiducia2. "Gaat hij erin of niet?"

(Foto: Paul van den Dungen)

Korfballers LUNO in play-offs voor promotie

  •   keer gelezen   Sport

LINSCHOTEN  • Zaterdag werden voor promotie naar de 1e klasse en reserve 2e klasse, de eerste play-off wedstrijden door Luno 1 en Luno 2 gespeeld. Trainers waren Remco Ontijt en Mark van Dijk. Tegenstander in beide wedstrijden was KV Fiducia uit Vleuten/De Meern.


Sporthal De Vaart was door Luno volledig rood-wit versierd met ballonnen, vlaggen en prachtige spandoeken. De publieke tribune zat vol en de laatkomers moesten met een staanplaats genoegen nemen.

Luno 1 begon scherp aan de wedstrijd tegen Fiducia 1. Met stevige duels onder de korf had Fiducia moeite met scoren. De eerste helft eindigde met een 7-3 op het scorebord. Dat veranderde na de rust toen Fiducia meer in het spel kwam en met afstandsschoten raak begon te schieten. Fiducia wist in de laatste minuut van de wedstrijd de gelijkmaker te scoren; 15-15.

Daarvoor werd de wedstrijd gespeeld tussen Luno 2 en Fiducia 2. De score liet even op zich wachten, maar na de eerste doelpunten ging het redelijk gelijk op met een ruststand van 8-8. De tweede helft liep Fiducia uit met 5 doelpunten. Mede dankzij de geweldige support van de Luno aanhang vocht Luno zich terug in de wedstrijd. Aan het einde kwam Luno net te kort wat resulteerde in een 17-19 nederlaag.

Komende zaterdag staan voor beide verenigingen de returnwedstrijden op het programma waarin beslist wordt wie er gaat promoveren.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten