<p>Jeroen van Haaren bij de Marathon van Hannover.</p>

Jeroen van Haaren bij de Marathon van Hannover.

(Foto: Aangeleverd)

IJsselsteinse marathonloper nu in landelijke 40+-top

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • Jeroen van Haaren uit IJsselstein heeft tijdens de Marathon van Hannover zijn persoonlijk record verbeterd door in  2:31:43 over de finish te gaan. Het was tegelijk een clubrecord binnen zijn atletiekvereniging Atverni Nieuwegein. In de leeftijdsklasse 40+ behoort hij nu tot de absolute top van Nederland.


Jeroen van Haaren van Atverni werd door trainer Happé gedurende een aantal maanden geprepareerd voor de wedstrijd. Twee weken voor deze wedstrijd eindigde hij als 3e op de halve marathon van Lansingerland in Bleiswijk in de veelbelovende tijd van 1.13 uur. 

De omstandigheden waren redelijk in Hannover: windkracht 3 en met 6 graden aan de frisse kant. Het parkoers kende een aantal bruggen maar was verder vlak. Van Haaren liep in een groep die wilde uitkomen op 2 uur 30 min. Dat lukte goed tot 35 kilometer, daarna moest hij wat inleveren door de voortdurende tegenwind en vermoeidheid. Jeroen moest tot het uiterste gaan en kwam uiteindelijk in 2:31:43 over de finish. Van Haaren was hier heel tevreden mee. Het is zowel een persoonlijk, als een clubrecord.

Hij ziet zeker nog ruimte om een volgende keer 2:29 te lopen. ‘’Maar je bent toch ook afhankelijk van de omstandigheden.’’

 Wil hij ooit 2:20 halen, zou hij vijf in plaats vier keer per week moeten trainen. Dat wil hij zijn gezin met jonge kinderen niet aandoen. De komende tijd zal hij zich richten op kortere afstanden, want ook op de 5 en 10 kilometer heeft hij volgens Atverni al mooie dingen laten zien.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten