Montfoort SV’19 klimt; IJFC haakt aan bij middenmoot en ander voetbal in de regio

Sport 280 keer gelezen

Montfoort SV’19 slaat gat met onderste ploegen

Montfoort SV’19 versloeg FC Breukelen met 2-1 en behoudt de ongeslagen status in thuisduels. Na een doelpuntloze eerste helft sloeg de thuisclub na rust toe. Een inzet van Nicolaï Verbiest werd in het zestienmetergebied door een verdediger van de gasten geblokt met zijn handen, waarna de bal op de stip ging. Christiaan Perrier benutte de elfmetertrap. Kort daarna verdubbelde Verbiest de score met een ziedend schot en leek de wedstrijd beslist. ,,Breukelen slaagde erin de aansluitingstreffer te scoren, waarna de slotfase toch weer spannend werd,” vertelde coach Theo de Boon. ,,Met 19 punten staan we nu stevig in de middenmoot.”

IJFC haakt aan bij middenmoot

IJFC won in een spannend duel met 3-2 van CDW uit Wijk bij Duurstede en haakte aan bij de omvangrijke middenmoot. Tevens vergrootten de IJsselsteiners, die elfde staan op de ranglijst, de marge met de onderste drie ploegen tot vijf punten. Vincent Griffioen en Traves Wright zette IJFC op een 2-0 voorsprong. Vlak voor het rustsignaal maakten de bezoekers de aansluitingstreffer. In de tweede helft bracht Robin Dambroek de marge weer op twee. CDW gaf de strijd niet op en kwam in de slotfase nog wel dichterbij. Zaterdag gaat IJFC op bezoek bij Benschop, dat op de twaalfde plaats staat.

Koploper maatje te groot voor Benschop

Een matig Benschop verloor met 5-2 van koploper De Meern. Een achterstand kon voor rust nog door Thomas Koense weggepoetst worden, maar in de tweede helft stapelden de persoonlijke fouten zich op. De thuisclub strafte die missers doeltreffend af, voordat Koense iets terug deed. ,,Het is jammer dat we onze goede reeks van zeven duels, waarin we ongeslagen bleven, niet konden voortzetten. De individuele kwaliteiten gaven de doorslag, al gaf Benschop vandaag niet thuis. De nederlaag komt dubbelhard aan, omdat de ploegen om ons heen op de ranglijst alle wonnen,” aldus Benschop-trainer Marten Boverhof.

SV Lopik met de hakken over de sloot

SV Lopik won met 2-1 van HSSC’61 uit Hei en Boeicop en gaat als nummer vier op de ranglijst aan de leiding in de tweede periode. De Lopikenaren namen voor rust een voorsprong via Bas Landman, die de doelman verraste met een lob. Dave van den Akker verdubbelde in de tweede helft de score. Daarna verzuimde de thuisclub de knock out toe te dienen. De gasten, die eerder al op de paal schoten, maakten de aansluitingstreffer. ,,In de slotfase kregen we het nog erg moeilijk,” verzuchtte SV Lopik-trainer Mark Imandt. ,,HSSC’61 rook aan de gelijkmaker. We staan er nu goed voor, maar we krijgen – net als alle andere ploegen - nog een lastige tweede seizoenshelft. Er is geen vrij weekeinde meer en inhaalwedstrijden zijn doordeweeks.”

Verlies voor Cabauw na slap begin

Cabauw verloor thuis met 1-2 van WDS uit Driebruggen. De Cabauwenaren begonnen slap en moest toezien hoe WDS op 0-2 kwam. De knop bij de thuisclub ging daarna om. Van de vele kansen kon alleen Hugo Mudde er eentje benutten. Het publiek dat er voor de tweede helft goed voor ging zitten kwam echter bedrogen uit. ,,De lastige wind maakte het spel er niet gemakkelijker op,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,We waren gelijkwaardig, maar konden niet doordrukken. Mijn jonge ploeg moet vanaf de aftrap scherp zijn, maar heeft nog veel leren. In de uitwedstrijd tegen WDS, die we met 3-1 verloren, overkwam ons hetzelfde. Mijn elftal was dus gewaarschuwd.”

Kansloos verlies Linschoten

Linschoten verloor in Woerden met 2-0 van VEP, dat aan een sterke reeks bezig is. Voor rust kwamen de Linschotenaren op achterstand na een dubieus gegeven strafschop, die VEP dankbaar benutte. De bezoekers konden geen vuist maken. In de tweede helft creëerde Linschoten eveneens nauwelijks kansen. De thuisclub wist er weel eentje te benutten. Terwijl middenmoter VEP hoge ogen gooit in de tweede periode, behoort Linschoten als nummer negen bij de onderdste zes ploegen, waarvan er vier degraderen naar een nieuw te vormen vijfde klasse. Doelman Maikel Paling viel al snel geblesseerd uit en staat voorlopig langs de kant.

VVIJ(za) sluit aan bij de top-3

Het zaterdagelftal van VVIJ uit IJsselstein won in Maartensdijk met 1-2 van DWSM en vond aansluiting van de top-3, die alle puntverlies leden. Het elftal van Mo Touh sloeg in de eerste helft al toe. Dylan Rijnders en Max Groenendijk bepaalden de ruststand op 0-2. Op de matige natuurgrasmat kwamen wij voor rust tot redelijk spel, maar de tweede helft was van beide kanten matig,” aldus Touh. ,,We besloten de wedstrijd rustig uit te spelen. De aansluitingstreffer verontrustte ons niet. We gaan dit seizoen zo goed mogelijk afmaken en dan zien we wel of welke klasse we instromen, nu de zondag overstapt naar het zaterdagvoetbal.

VVIJ(zo) ziet in slotfase DWS langszij komen

Zondagtweedeklasser VVIJ speelde in Amsterdam met 1-1 gelijk tegen DWS. De IJsselsteinse nummer een-na-laatst leek op weg naar een driepunter, maar verzuimde na het openingsdoelpunt van Casper Baggen de score op te voeren. ,,Ik heb wel een goed gevoel over de wedstrijd overgehouden, maar ik baal wel van de uitslag,” vertelde Fabian Schaken na afloop. ,,We hebben heel veel energie in deze wedstrijd gestoken. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen we na rust op voorsprong. Daarna werd nog een goal van ons wegens buitenspel, dat het niet was, afgekeurd. Een kwartier voor tijd leidde een miscommunicatie tussen mijn back, die de bal weg had moeten schieten, en mijn doelman de gelijkmaker in. Jammer, bij winst hadden we goede zaken gedaan.”

SPV’81-Stolwijk ging niet door.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41