<p>Het eerste vrouwenteam van IJFC is verrassend doorgedrongen tot de laatste zestien van het landelijke bekertoernooi.&nbsp;</p>

Het eerste vrouwenteam van IJFC is verrassend doorgedrongen tot de laatste zestien van het landelijke bekertoernooi. 

(Foto: Jorgos Theteroglou)

Vrouwen IJFC klaar voor bekerwedstrijd tegen PSV

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • Het eerste damesteam van IJFC uit IJsselstein, dat uitkomt in de eerste klasse van het vrouwenvoetbal, is verrassend doorgedrongen tot de laatste zestien van het landelijke bekertoernooi. Zaterdag is PSV Eindhoven – de nummer drie van de eredivisie - de tegenstander met als inzet een plek in de kwartfinale.


IJFC-voorzitter Remco Bloemheuvel, die in november de voorzittershamer overnam van Johan Boer, is trots dat het eerste dameselftal zo ver gekomen is. ‘’Het team is nog ongeslagen in de competitie en heeft de ambitie om naar de hoofdklasse te gaan”, aldus Bloemheuvel. ‘’We denken dat het spel van PSV ons wel ligt. Het is zaak om zolang mogelijk geen doelpunt tegen te krijgen. Onze snelle aanvallers kunnen wellicht zorgen voor een verrassing. Onze wens is dat er zaterdag publiek bij mag zijn om vooral IJFC aan te moedigen.”
Het gros van de selectie komt uit IJsselstein en omgeving. Laura Gaasenbeek maakt daar al zeven jaar deel uit van uit. In haar eerste seizoen promoveerde de aanvoerster met IJFC naar de eerste klasse. Een plek in de hoofdklasse is het volgende doel. ‘’Na zes duels zijn we nog steeds ongeslagen in de reguliere competitie, die van ons zo snel mogelijk weer hervat mag worden”, vertelt Laura Gaasenbeek na het met 1-2 verloren oefenduel tegen het Zwolse Be Quick, dat in de Topklasse uitkomt en net als IJFC nog actief is in het bekertoernooi. Beide clubs mochten tijdens de lockdown doortrainen vanwege deze status. ‘’Het was fijn weer een wedstrijd te mogen spelen. Met de komst van trainster Janet Griffioen uit Maarssen, van wie wij veel leren, zijn we nog beter geworden. Helaas dwarsboomt corona al twee jaar onze ambitie om te promoveren.’’
In het bekertoernooi willen ze natuurlijk graag een ronde verder, al zal dat niet meevallen. ‘’Bij PSV staat international Sari van Veenendaal op doel, maar het is de vraag of ze meedoet. Wellicht onderschat de Eindhovense eredivisieclub ons. Beelden van hun duels zijn bekeken en kwetsbaarheden zijn geanalyseerd. Met compact spel kunnen onze snelle vleugelspeelsters wellicht hun defensie verrassen.’’ Zelf staat ze in de spits, al scoorde ze dit seizoen nog niet veel. Hopelijk komt daar zaterdag verandering in. ‘’Ongeacht het resultaat gaat ons vriendinnenteam een unieke ervaring meemaken. Om voor een plek bij de laatste acht in het bekertoernooi tegen een eredivisieclub te mogen spelen is al fantastisch.”

De wedstrijd op Sportpark Groenvliet begint zaterdag om 14.30 uur. Of publiek welkom is, is dinsdag tijdens de persconferentie van de regering bekend gemaakt.

Wim Kroone

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten