Benschop doet zich te kort tegen hoofdklasser DHSC

Sportt 267 keer gelezen

BENSCHOP • Hoofdklasser DHSC de club van Wesley Sneijder, kwam dinsdagavond met een voltallige selectie naar Benschop met het doel de volgende ronde van de beker te bereiken. Er zaten meer spelers op de tribune dan in of langs het veld en met een geflatteerde 0-3 overwinning gingen zij door naar de volgende ronde.

Onder leiding van de uitstekende leidende Vriesenga , prima geassisteerd door de heren Horner en Baas, ontspon zich een leuke wedstrijd, waarin Benschop in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij was en een duidelijk voorsprong bij de rust had moeten hebben, maar de stand was geheel tegen de verhouding 0-1. In de 4e min was het Partick Maton die vrij richting doelman Turksma ging maar vergat de vrijstaande Thomas Koense te bereiken. Uit de gekregen corner schoot Stan Griffioen hard naast. Even daarna schoot David Verweij in kansrijke positie over. Benschop bleef kansen creëren maar vergat de trekker over te halen. Nadat Nils vd Mortel in de 25e minuut de onvermoeibare Thomas Koense in kansrijke positie bracht kreeg even daarna DHSC zijn eerste mogelijkheid via een vrije trap even buiten het strafschopgebied. Het was Jessey Sneijder, deze week een contract getekend bij FC Utrecht, die de bal naast krulde. In de 38e min kwam DHSC geheel tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Hun gevaarlijkste aanvaller Gokhan Yasar rommelde zich door de Benschop verdediging heen en liet Jesper vd IJssel kansloos. Benschop probeerde nog de onterechte achterstand om te buigen, maar het geluk ontbrak

Ook in de tweede helft begon Benschop goed. Een diepe bal van Stan Griffioen bereikte de op volle snelheid liggende Lucas van Dam en DHSC keeper Nick Turksma kon niets anders doen om de gelijkmaker te voorkomen dan Lucas eronder uit te halen wat hem een terechte rode kaart opleverde. De toegekende vrije trap werd door Daimios Damkalis in de muur geschoten. Met 10 man gooide DHSC de deur op slot en hoopte te overleven. In de 80e min was het Bryan de Boer, die een overtreding maakte even buiten de 16 meter. Met een prachtige krul maakte Jessey de zoon van Wesley Jesper vd IJssel kansloos. 0-2. Het geluk bleef DHSC toelachen. Stef Elings leek een gemakkelijke bal weg te trappen, maar zorgde alleen voor een windvlaag en de meegelopen spits Yasar had geen moeite om de geflatteerde 0-3 op het bord te zetten en het bekertoernooi voor Benschop was voorbij.

Zaterdag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen CSW op het programma om 14.30 uur. Om van de onderste plaatsen weg te komen zou een overwinning gewenst zijn. Hopelijk is het vertrouwen na deze wedstrijd voor Benschop verder gegroeid en komen ze tot een mooi resultaat.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46