Foto: Stockfoto 123RF

Volleyballers Vives winnen spannende topper

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • De 1ste divisie volleybal wordt op het moment gedomineerd door drie ploegen. Het IJsselsteinse Vives gaat ongeslagen aan kop, gevolgd door RVV uit Katwijk en Gemini uit Voorschoten. Zaterdag reisden de IJsselsteiners naar het westen van het land om het op te nemen tegen Gemini. Ze wonnen deze belangrijke topper met 1-3.


Gemini is een oude bekende van Vives. De teams zijn ongeveer gelijktijdig opgestoomd van de 3de naar de 1ste divisie. De mannen uit Voorschoten hadden pas één verliesbeurt op hun naam staan, in een spannende vijfsetter tegen de nummer 2 RVV trokken zij aan het kortste eind. VIVES was er op gebrand om Gemini hun tweede verliespartij toe te brengen, maar moesten dat doen met een gehavend team. De IJsselsteiners hebben het hele seizoen al te maken met een hoop blessureleed, maar afgelopen zaterdag spande de kroon. Tom Heemstra, Frank Arts en Peter Houwink waren allen afwezig door ziekte en de hand van Jacco Hoogendoorn zit nog steeds in het gips. Daarbij was Niels Bakker woensdag door zijn enkel gegaan, maar hij bleek fit genoeg om te kunnen starten. Gelukkig was de talentvolle Dion Tjon-Aman wederom bereid gevonden om zich bij de selectie te voegen.

In de eerste set pakte Vives in het begin een klein gaatje, maar de sterkhouders van Gemini, Tjeerd Roosjen en Robin Kalmeijer, wisten hun team langszij te brengen. Zij pakten de eerste set met 25-20. In de tweede set tapte Vives echter uit een ander vaatje en bracht spelverdeler Joël van der Schans zijn diagonaal en belangrijkste aanvaller Sjoerd Hoogendoorn veelvuldig in stelling. Dit pakte goed uit, waardoor de mannen langzaam wegliepen bij Gemini. Halverwege de set ging middenaanvaller Addie van der Veen ongelukkig door zijn enkel, hij mocht zich als vijfde man bij het clubje geblesseerden voegen. Thijme Bunnik kon van de dun bezette bank afkomen en viel uitstekend in. De tweede set werd zo een prooi voor VIVES met 17-25.

De derde en vierde set waren van hetzelfde laken een pak. Sjoerd Hoogendoorn had de smaak te pakken, hij noteerde over de gehele wedstrijden een fenomenaal aantal van 36 direct gescoorde punten. Deze maakte duidelijk maakt dat Gemini deze dag niet was opgewassen tegen het aanvalsgeweld van de oud-international, die niet zo gek lang geleden nog in de halve finale van de champions league stond. Zo bevestigde Vives zijn favorietenrol en loopt het drie punten uit op Gemini, dat nu lijkt af te haken in de strijd om het kampioenschap. RVV blijft Vives wel op de hielen zitten. Zij wonnen in Katwijk van Servia uit Vianen. Ook daar werd het 3-1. Het gat blijft daardoor zes punten.

Volgende week spelen de mannen in een jammer genoeg lege IJsselhal tegen VTC Woerden. Zij staan momenteel op een tiende plek.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten