Foto:

Felle derby tussen IJFC en Geinoord eindigt in 0-0

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • Op een fris en winderig sportpark Groenvliet, hebben IJFC en Geinoord er een spannende en felle derby van gemaakt. De vele toeschouwers konden zeker genieten van een open wedstrijd en vooral van veel onderlinge strijd. Doelpunten vielen er echter niet, zodat de wedstrijd eindigde in 0-0.


De sluitpost van de Nieuwegeinse bezoekers hield voor rust met uitstekende reddingen Hicham Chatouani en Mark van der Klij van scoren af. Geinoord creëerde op zijn beurt weinig kansen. In de tweede helft kwamen de gasten met tien man te staan, nadat een speler ‘verbaal geweld’ gebruikte. Kort daarna viel IJFC-doelman Kyran Buisman uit nadat hij door zijn enkel was gegaan. Hij werd voortreffelijk vervangen door Arjan Wildvank.
IJFC bleef op zoek naar de openingstreffer, die ook zomaar aan de andere kant had kunnen vallen. Het aluminium voorkwam een achterstand. Er ontstonden aan beide kanten kansen, maar gezien het veldspel en het aantal kansen, was IJFC wel iets sterker dan Geinoord
In blessuretijd ontving Davey van der Snoek zijn tweede gele kaart. Dat het er fel aan toe ging bleek wel uit het feit dat de ervaren scheidsrechter Van den Broek over de gehele wedstrijd maar liefst acht gele kaarten en twee rode kaarten trok. Zelfs zag hij nog een rode kaart over het hoofd toen een verdediger van Geinoord tijdens een opstootje een vuistslag uitdeelde. Van de felle strijd in het veld was na afloop niets meer te merken tijdens de gezellige derde helft in de IJFC-kantine.
IJFC staat op dit moment negende op de ranglijst. Helaas lager dan de IJsselsteiners hadden gehoopt.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten