<p>Vives viert een feestje na weer een gewonnen punt.</p>

Vives viert een feestje na weer een gewonnen punt.

(Foto: ClickFlits Robbert Thoen)

Gedegen 4-0 overwinning voor Vives

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • De volleyballers van Vives hebben zaterdagmiddag in het eigen bastion De IJsselhal wederom vijf punten binnen boord weten te halen door geen enkele set uit handen te geven. De tegenstander die dit keer aan de IJsselsteinse zegekar werd gebonden was Numidia Vc Limac H2 uit het Limburgse Linne. De setstanden spreken voor zichzelf: 25-18; 25-19; 25-22 en 25-19.


Voor een goed gevulde tribune startte Vives in de eerste set met Joël van der Schans en Sjoerd Hoogendoorn in de diagonaal, Addie van der Veen en Niels Bakker op het midden, Frank Arts en Luc Lapee als passerlopers en Jordy Streng als libero. Vanaf het begin hadden de IJsselsteinse volleyballers de side-out keurig onder controle met een passlijn die goed stond. Hierdoor kon Joël van der Schans het spel naar hartenlust verdelen en dat uitte zich in een overtuigende winst in de eerste twee sets. Blokkerend en aanvallend had Vives het keurig voor elkaar. Als enig minpuntje tijdens deze twee sets noemt Vives het gezever van de tegenstanders op het arbitrale duo. Beide heren floten in IJsselsteinse ogen een uitstekende wedstrijd op hun vrije zaterdagmiddag.
In tegenstelling tot de eerste twee sets namen de Limburgers in het begin van de derde set een voorsprong die zij tot ruim boven de 15 punten wisten te behouden. Gelukkig wist Vives, hoewel het over de gehele wedstrijd gezien matig serveerde, toch ook deze stand weer om te draaien in het eigen voordeel en deze set met 25-22 alsnog binnen te slepen.
Een aantal cruciale verdedigende acties aan het eind van de derde set van Jordy Streng en Frank Arts in het achterveld maakten uiteindelijk het verschil.
In de vierde en laatste set was er met de overwinning op zak ruimte om te wisselen. Tom Heemstra, Peter Houwink en Thijme Bunnik lieten met goed spel zien dat trainer Kasper Langendoen maar eens moet gaan overwegen om gewoon naar het minisysteem terug te keren met continue doorwisselen. Ace-kanon Dion Tjon a Man pakte met zijn verraderlijke float direct de passlijn van Limac aan en scoorde een mooi aanvallend punt toen het aan het eind van de vierde set toch nog even spannend dreigde te worden.

Komende zaterdag moet koploper Vives Heren 1 naar de Vliethorst in Voorschoten om aan te treden tegen Gemini-Kangoeroes H1. Deze Voorschotense Kangoeroes staan op de derde plek met vijf overwinningen uit zes wedstrijden. De enige nederlaag leden zij tegen de huidige nummer 2, RVV. Vives kan alle support dus goed gebruiken.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten