Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Volleyballers Vives blijven fier aan kop

Sport 195 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De mannen van VIVES gingen afgelopen zaterdag op bezoek in het Brabantse Den Dungen. Waar de nummer 8 Donki Sjot de tegenstander was.

Er waren nog steeds wat personele problemen aan IJsselsteinse kant, coach Kasper was geveld door een nare oorontsteking en Jacco zijn hand zat nog in het gips. Libero Jordy is weer op de weg terug na zijn knieblessure en was fit genoeg om het liberoshirt aantrekken. Mitchel kon hierdoor doorschuiven naar de passer-loper positie, waar hij vooral passend het team kon helpen omdat zijn schouder nog niet volledig herstelt na zijn operatie.

In de 1ste set werd duidelijk dat Den Dungen niet van plan was zich makkelijk over te geven. Ze serveerden met sterk, maar kwamen op andere vlakken toch te kort tegen VIVES. Halverwege de set werd het gaatje gemaakt, en niet meer weggegeven, 19-25.

De 2e set werd gekenmerkt door slordig spel aan IJsselsteinse kant, ook al was er ook deze set een gaatje geslagen (13-18). De concentratie zakte op dat moment echter ver weg, de servicepass was niet onder controle en kansen werden niet goed uitgespeeld. Donki Sjot kwam knap terug en won de set met 25-23.

VIVES wist wat er moest gebeuren in de 3de set en moest laten zien dat het toch echt een klasse beter was. Dat gebeurde, sterk verdedigend spel zorgde ervoor dat Donki Sjot moeite had om de side-out te maken. Hierdoor liep VIVES al snel weg naar een stand van 12-20, en speelde het professioneel uit.

De 4de set was een herhaling van zetten, ook nu kwam VIVES op 12-20. Inval-coach Marnix kon naar hartelust wisselen. Uiteindelijk werd de set met 20-25 gewonnen.

Een wedstrijd die wellicht wat onwennig aanvoelde door de personele problemen, maar die uiteindelijk soeverein werd gewonnen. Doordat de belangrijkste concurrenten ook allen met 3-1 wonnen veranderd er niets aan de stand bovenin de competitie. Departyshop.nl VIVES heren 1 gaat alleen aan kop met 6 punten voorsprong op nummer 2 RVV. Aankomende zaterdag spelen de mannen tegen VC Limac uit het Limburgse Linne in de IJsselhal.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10