<p>Hoewel de wedstrijdpunten richting Delft gingen, liet IJsseloever Dames 1 mooi hockey zien.&nbsp;</p>

Hoewel de wedstrijdpunten richting Delft gingen, liet IJsseloever Dames 1 mooi hockey zien. 

(Foto: Tony_Buijse)

Hockeysters HCIJ stranden op koploper Hudito

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • Na de zwaarbevochte 5-4 zege vorige week op DSHC, moesten de dames van IJsseloever tegen koploper Hudito hun stijgende lijn zien voort te te zetten. Ondanks mooi hockey werd het niettemin een 1-2 nederlaag.


Hudito heeft de leiding in de poule en heeft met 18 punten uit 6 wedstrijden nog geen punt hoeven afstaan. IJsseloever start de wedstrijd aanvallend. Er worden mooie kansen gecreëerd en de thuisploeg krijgt enkele strafcorners. Hudito houdt echter controle over het spel. De gasten verdedigen niet alleen goed maar krijgen zelf ook mogelijkheden. In het 2e kwart resulteert dat in een doelpunt en komt Hudito met 0-1 op voorsprong.
Na de rust zet IJsseloever verder door met aanvallen. Halverwege het derde kwart valt dan de gelijkmaker en wordt het 1-1. In het vierde kwart maakt Hudito met een heel fraaie goal 1-2. IJsseloever voert nog wel enkele aanvallen uit, maar krijgt de bal niet meer langs de verdediging van Hudito.
Hoewel de wedstrijdpunten richting Delft gaan, liet IJsseloever Dames 1 mooi hockey zien. Er is duidelijk een stijgende lijn te zien in het hockeyspel. Wat ook opvalt is dat de nieuwe speelsters in het team steeds sterker gaan spelen, zowel in hun individuele acties als in duels met tegenstanders.
IJsseloever zakt een plek naar beneden naar de achtste positie. De volgende wedstrijd van Dames 1 is zondag 31 oktober uit bij Rijswijk Dames 1.

Pech voor Heren 1

Heren 1 verloor, eveneens met 1-2, van Leiden. Het grootste deel van de wedstrijd speelt zich af op de helft van IJsseloever, dat wel kans zag om een aantal keren uit de greep van Leiden te komen. Het blijft zo’n 55 minuten lang doelpuntloos. In het vierde kwart verandert dat wanneer Leiden een strafcorner krijgt. Er wordt niet uit gescoord, maar IJsseloever begaat wel een overtreding waardoor de scheidsrechter tot een strafbal besluit. De aanvoerder van Leiden weet dan de bal hard in het doel te pushen, 0-1. Tien minuten later krijgt IJsseloever een strafcorner en scoort, 1-1. Er zijn dan nog enkele minuten te spelen. Met nog vier minuten op de klok krijgt een speler van Leiden een gele kaart voor een overtreding waardoor de ploeg met tien man de wedstrijd uit moet spelen. In de laatste minuut ziet Leiden dan nog kans om een strafcorner te krijgen. Leiden weet deze te benutten en maakt 1-2, waarna de wedstrijd ook direct afgelopen is. Voor de thuisploeg is het in de poule toch al punten sprokkelen. Een strafcorner in de laatste secondes van de wedstrijd is dan gewoon pech. IJsseloever zakt door de nederlaag een plek naar beneden in de poule en staat nu elfde. 

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten