IJFC boekt nipte zege in derby tegen Benschop

Sport 204 keer gelezen

IJSSELSTEIN / BENSCHOP • Zaterdagtweedeklasser IJFC versloeg zaterdagmiddag op sportpark Groenvliet in een sportief duel Benschop met 2-1. De IJsselsteiners sluiten aan bij de middenmoot. De Benschoppers blijven puntloos.

Benschop had voor rust het beste van het spel en creëerde rijpe doelkansen, maar afronden blijft moeilijk. In de openingsfase verzuimde overigens IJFC de score te openen. Robin Dambruck wist niet te profiteren van een mistrap van Benschop-doelman Jesper van den IJssel, die nog niet helemaal in de wedstrijd zat. Kort daarna was Benschop dicht bij de openingstreffer, maar zowel Thomas Koense als David Verweij kwamen een teenlengte te kort. Koense testte vlak voor rust het aluminium naast Kyran Buisman, die uitstekend keepte.
In de tweede helft profiteerde IJFC van het mindere spel van de gasten. Binnen vijf minuten scoorde de thuisclub twee keer. Marc van der Kleij schoot raak uit een vrije trap en Vincent Griffioen profiteerde van balverlies van Patrick Maton en verdubbelde in de omschakeling de score. De wedstrijd leek gespeeld, maar met nog zes minuten op het scorebord viel onverwachts de aansluitingstreffer. Nadat scheidsrechter Streef Benschop verzuimde een penalty te geven voor een duidelijke handsbal in het strafschopgebied lobde Stan Griffioen de bal vanaf de middenlijn over de te ver voor zijn doel staande Buisman heen. Benschop speelde in de slotfase alles-of-niets. David Verweij brak door en ging tussen twee IJFC’ers op het doel af. In het strafschopgebied werd hij omver geduwd waardoor hij niet kon schieten. Penalty zeiden vriend en vijand. Alleen Streef zag hier niets in en boorde Benschop een mogelijk punt door de neus. IJFC kon drie punten bijschrijven.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 5 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 6 uur geleden
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 8 uur geleden
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 15 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 21 uur geleden
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13