Foto: Stockfoto 123RF

Benschop bekert verder; Montfoort SV’19 uitgeschakeld

  •   keer gelezen   Sport

BENSCHOP / MONTFOORT • Benschop won dinsdagavond in de bekerstrijd met 1-4 van het Utrechtse Hercules en is als enige club in de regio een ronde verder in het bekertoernooi. Montfoort SV’19 verloor met 1-0 van het eveneens Utrechtse VVJ en is uitgeschakeld.


De Benschoppers, die in competitieverband nog wachten op hun eerste zege, namen tegen Hercules snel een voorsprong. Lucas van Dam tikte de bal achter de Utrechtse doelman na een wervelende actie van Dion van Vliet. De thuisclub kwam na een onterecht gegeven vrije trap langszij uit een vrije trap, maar dat deerde Benschop niet. Daimios Damkalis liet vanaf rechts iedereen zijn hielen liet zien en zette Benschop via de binnenkant van de paal op een 1-2 voorsprong. In de tweede helft besliste Benschop de strijd tegen de derdeklasser. Patrick Maton werd onheus gestuit, waarna de bal op de stip ging. Maton velde zelf het vonnis. Kort daarna bracht de opkomende Bryan de Boer de meegelopen Dion van Vliet in stelling. Van Vliet bracht de marge op drie.

Montfoort SV’19

VVJ toonde zich een strijdvaardig elftal dat in de eerste helft prima partij gaf aan de Montfoorters. VVJ kwam na ongeveer een half uur op voorsprong via een laag diagonaal schot vanaf rechts. In de 2de helft speelde Montfoort in een enigszins aangepaste formatie en wist het VVJ bijna voortdurend op eigen helft te houden. Gelijk na rust al een kans via Denny van Loen en Christiaan Perrier, maar zij zagen beide geen kans om de bal over de doellijn te werken.
VVJ bleef, gesteund door de 1-0 voorsprong en het uitblijven van de gelijkmaker geloven in een stunt. Het elftal onder aanvoering van uitblinker Marc van Rees knokte voor elke meter en wist met kunst en vliegwerk de nul te houden.

Linschoten

Linschoten schakelde zichzelf uit door te weigeren de gestaakte wedstrijd tegen FC Boshuizen in Leiden bij een 0-1 voorsprong uit te spelen. De eerste helft van de beslissende bekerwedstrijd verliep onprettig voor de Linschotenaren en de scheidsrechter. In de rust bleken er waardevolle spullen van hem te zijn gestolen, waarna de jonge arbiter het voor gezien hield. De KNVB liet FC Boshuizen doorgaan in het bekertoernooi.

Overige bekeruitslagen:

HVC’10-Cabauw 3-2

Siveo’60-SPV’81 3-0

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten