Foto: Peter van Zijld

Simpele zege voor volleyballers Vives

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • De Vives-volleyballers zijn op zijn zachtst gezegd voortvarend begonnen aan hun debuutseizoen in de eerste divisie. Met één verloren set uit drie wedstrijden domineren de mannen van Kasper Langendoen de ranglijst. De verwachtingen tegen tegenstander Revoc uit Reuver waren dan ook weer hooggespannen. Opnieuw won Vives, en weer met de maximale cijfers 4-0.


De verwachtingen werden direct in de eerste set waargemaakt. Met een hoge servicedruk en weinig fouten aan de kant van Vives, in combinatie met matig spel aan de zijde van Revoc, werd de eerste set overtuigend gewonnen met 25-15.

Doorgaans moet bij een dergelijk niveauverschil opgepast worden voor inkakkers of alles-of-niets spel van de tegenstander. Echter, bij Revoc miste de wil om te winnen compleet. Hierdoor kon Vives ook de opvolgende sets eenvoudig winnen met setstanden van 25-13, 25-13 en 25-11. Een zakelijke overwinning dus, en een wedstrijd waarin de mannen van Vives hebben gedaan wat ze moesten doen. 

Noemenswaardig is het debuut van Dion Tjon-Aman. Wegens een niet fitte Frank Arts mocht de 17-jarige zich bij de selectie voegen. Zaterdag wederom een thuiswedstrijd. 16:45u tegen Volley Zuid uit Rotterdam, in de IJsselhal dus. 

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten