Foto: Stockfoto 123RF

Montfoort SV’19 zet Woudenberg opzij

  •   keer gelezen   Sport

MONTFOORT • Zaterdageersteklasser Montfoort SV’19 won na anderhalf jaar weer eens een competitieduel. Woudenberg werd met veel inzet met 3-2 verslagen.


Na een aftastend begin verhoogde de thuisclub de druk. Zacharia el Bennay, die een plaag was voor zijn directe tegenstander, stuurde Junior Kolfschoten de ruimte in. Uit zijn voorzet tikte Denny van Loen de bal binnen. Woudenberg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg loon naar werken. De thuisclub ging slordiger spelen. Don Mimpen moest met een acrobatische sprong de bal van de eigen doellijn aftrappen. In de tweede helft liet spits Christiaan Perrier zich zien. De Gorkummer, die met zijn trainer Theo de Boon vorig jaar de overstap van Nivo Sparta naar Montfoort SV’19 maakte, zorgde met twee fraaie treffers voor een riante 3-1 voorsprong. ‘’Het lukte me niet om prof te worden, maar in de top van het amateurvoetbal heb ik mooie tijden meegemaakt. In Montfoort word ik omringd door fantastische gasten. In zo’n vriendenteam kom ik als spits tot mijn recht.’’
Het lukte de thuisclub niet de marge te vergroten. ‘’Na de 1-1 ging het even mis”, aldus trainer Theo de Boon. ‘’We misten de routine van de geblesseerden Bart Roelofs en Mike van Oostrom. Maar een aantal jongeren, zoals Teun Ros, speelden een prima wedstrijd. Mijn aanvallers raakten vermoeid. Door corona hebben de spelers weinig wedstrijden gespeeld. Vooral de jongens voorin zijn gesloopt na afloop. Ik neem het hen niet kwalijk dat de marge niet uitgebreid werd. De aansluitingstreffer viel pas in de slotminuut. Die verontrustte ons niet.”

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten