Foto: Stockfoto 123RF

VVIJ en IJFC pakken drie punten

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN  • Zondagtweedeklasser VVIJ won thuis met 2-1 van het Amsterdamse DCG. De thuisclub startte met veel inzet en met extra spits Melle van Gaal werd DCG meteen vastgezet. 


De dadendrang leverde na vijf minuten een treffer van Pepijn Steenmetz op. De gasten hadden geen antwoord op het intense spel van VVIJ. Jesse Vermeulen verdubbelde de marge, waarna de bezoekers via een raak zondagsschot iets terug deden. ‘’In de tweede helft moest ik mijn middenveld versterken, omdat DCG meer in balbezit kwam”, sprak VVIJ-trainer Fabian Schaken na afloop.

Teamspirit IJFC zorgt voor zege

Een strijdend IJFC boekte tegen De Meern een 2-0 overwinning. Aanvoerder Jeffrey Stigter keerde terug in de basis en was de rots in de branding. Hicham Chatouani had een aantal fantastische acties in huis, waarvan het publiek smulde. De Meern was in de beginfase de betere partij, maar IJFC opende de score via Chatouani. Nadat doelman Kyran Buisman met fraaie reddingen een gelijkmaker voorkwam, schoot Chatouani vlak voor rust opnieuw raak. In de tweede helft was er veel strijd op het middenveld en gaven beide teams elkaar weinig ruimte. ‘’Een overwinning van het team’’, vond IJFC-trainer Jitse Boonstra.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten