<p>De 31-jarige Bart Roelofs, aanvoerder van Montfoort SV'19.</p>

De 31-jarige Bart Roelofs, aanvoerder van Montfoort SV'19.

(Foto: Wim Kroone)

Meer balans in hoofdmacht Montfoort SV’19

  •   keer gelezen   Sport

MONTFOORT • Zaterdag-eersteklasser Montfoort SV’19 wil een betere start maken dan in het vorige afgebroken seizoen. Met de terugkeer van twee ervaren krachten is er meer balans.


De voorbereiding verliep naar wens al werd het elftal van coach Theo de Boon nog niet echt getest. De Montfoorters zijn door in de beker en de juiste moraal is aanwezig volgens de 31-jarige aanvoerder Bart Roelofs, die aan zijn veertiende seizoen in de hoofdmacht begint. ‘’Met de rentree van de dertigers Mike van Oostrom en Nicolaï Verbiest is er meer balans in het elftal,” aldus Roelofs, die op een steenworp afstand van de club woont. ‘’Vanuit Jongens onder 19 zijn drie spelers doorgestroomd. Ik ben benieuwd hoe zij het gaan doen. Zelf debuteerde ik op mijn 18e in het eerste van Montfoort. In de jeugd kwam ik uit voor MSV’19. Die overstap ging niet zonder slag of stoot, maar ik wist wat ik wilde: zo hoog mogelijk spelen. In 2011 promoveerden wij naar de Topklasse, het hoogste amateurniveau. Prachtig om mee te maken.”
In 2019 fuseerden MSV’19 en Montfoort. Bart Roelofs droeg zijn steentje bij. ‘’Ik zat in een commissie en de noodzaak van de fusie zag iedereen wel in” vervolgt de aanvallende middenvelder. ‘’De kantine zat na wedstrijden van ons bomvol. Het was jammer dat toen ook de competitie niet afgemaakt is. Nu is Montfoort SV’19 toe aan een volledig seizoen. We willen laten zien een stabiele eersteklasser te zijn. Onze tegenstanders komen vooral uit de Utrechtse regio en Noord-Brabant. Sliedrecht is favoriet, maar veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd.’’
Zaterdag spelen de Montfoorters hun eerste competitieduel thuis tegen Nivo Sparta uit Zaltbommel.

Wim Kroone

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten