Foto: Peter van Zijl

Vives debuteert in 1ste divisie met winst in derby

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • Twee weken na het overlijden van de trainer van heren 1, Gerard Koeman, ging er toch gevolleybald worden. De afgelopen periode stond bij het IJsselsteinse Vives in het teken van het verwerken van het verlies, terwijl er ook gekeken werd naar het vervolg van het seizoen.


 Een week geleden werd er contact gelegd met Kasper Langendoen, en na één training te hebben verzorgd zat hij zaterdag al op de bank. Kortom, een echte voorbereiding is er niet geweest. Desondanks hadden de heren zin om te weer voor het echt te gaan spelen, dat was immers al bijna een jaar geleden.
Met vier nieuwe spelers in de selectie traden de heren aan tegen Servia in Vianen, een team waarvan wordt verwacht zich te kunnen meten met de top in de 1e divisie. Ook Vives heeft de ambitie om zich te gaan bemoeien met de bovenste plaatsen, tel daar de derby gevoelens en de volle tribune bij op, en het was duidelijk dat dit een mooie strijd ging worden.

 Beide teams begonnen wat zenuwachtig aan de wedstrijd, en het was in de eerst set stuivertje wisselen wat betreft de stand. Bij een stand van 22-22 liet Vives zien de zenuwen het best in bedwang te hebben en besliste met een eindsprintje de set me 22-25.
De tweede set schakelden de IJsselsteiners een tandje bij en vergrootten zij beetje bij beetje hun voorsprong. Aan het einde van set was het verschil 5 punten: 20-25.

De beste set van Vives was de derde. Servia had geen antwoord op het servicegeweld en de harde aanvallen. Halverwege de set was er een comfortabele voorsprong van 8 punten. Deze werd niet meer uit handen gegeven: 18-25.

Nu Vives niet meer ingehaald kon worden, werd de concentratie wat minder bij de IJsselsteiners. Enkele wissels brachten het vuur weer terug. Vives won alsnog met 23-25.

Een zeer goede start voor de mannen van Vives, die de volle buit meenamen uit Vianen. Volgende week speelt Heren 1 om 16.45 uur de eerste thuiswedstrijd: tegen VC WIK Groot-Ammers in de IJsselhal.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten