<p>• Nederlands kampioen Wouter van Midden.</p>

• Nederlands kampioen Wouter van Midden.

(Foto: aangeleverd)

Wouter van Midden imponeert tijdens NK Polsstokverspringen

  •   keer gelezen   Sport

BURGUM/VLIST • Wouter van Midden was de grote verrassing tijdens het NK Polsstokverspringen in het Friese Burgum. De Vlistenaar sprong al geregeld verre afstanden dit seizoen en trok die lijn zaterdag door.


Vanuit de eerste seniorengroep wist hij de polsstok ‘stil te springen’ en helemaal naar de top te klimmen. Het resultaat was een verbluffende 21.42 meter. 

Nakijken
In de tweede seniorengroep kwamen toppers als Jaco de Groot (Kamerik) en Erwin Timmerarends (Bodegraven) dichtbij met sprongen van respectievelijk 21.03 en 20.90 meter. Regerend Nederlands kampioen Rian Baas (Gouda) miste de finale op 7 centimeter.

In de finale deden de springers verwoede pogingen om de afstand van Van Midden te verbeteren, maar dat lukte niet. Zo ging de Vlistenaar naar huis met zijn eerste grote titel: Nederlands kampioen. 

Laatste sprong
Ook in de juniorencategorie was er succes voor het Hollandse team. Reinier Overbeek (Benschop) presteerde wat hij al vaker deed dit seizoen. In zijn laatste sprong stond hij perfect stil, kwam snel bovenin de stok en met een zwevende uitsprong landde hij op 21.22 meter. Hiermee leverde hij de winnende sprong af.

Roy Velis (Benschop), de torenhoge favoriet in de jongensgroep, liet ook in Burgum zijn klasse zien. Met een sprong van 19.33 meter zette hij een afstand neer waar de concurrentie alleen maar van kan dromen. De verrassende Karsten Klarenbeek (Vlist) kwam nog het dichtst in de buurt. Met een nieuw persoonlijk record van 18.38 meter pakte hij het zilver. 

Fries feestje
In de damescategorie was er minder succes voor de Hollandse springsters. Demi Groothedde (Jaarsveld) was net op tijd hersteld van haar blessure. Zij sprong direct een goede wedstrijd, maar met een afstand van 15.48 meter was dat net tekort voor het podium.

Ook Laura Maaijen (Haastrecht) bleef daar met 15.27 nipt achter. Uiteindelijk werd het een compleet Fries podium met Marrit van der Wal (It Heidenskip) als winnares (16.31 meter).

Zilver
Spannend was het ook in de meisjescategorie. Suzanne Mulder (Vlist), die al elf achtereenvolgende wedstrijden had gewonnen, moest nu haar hoofd buigen voor een Friese opponente.

Suzanne sprong de wedstrijd open met een afstand van 15.40 meter, maar Hanneke Westert ging hier ruim aan voorbij met 16.23 meter. Hier kwam Suzanne niet meer aan en dus moest zij genoegen nemen met het zilver. 

Alle uitslagen zijn te vinden via deze link. 

Nieuw seizoen
Het seizoen zit er nu op voor de polsstokverspringers. Na een lange winterstop zal het nieuwe seizoen naar verwachting in mei 2022 weer van start gaan.

(bron: Polsstokbond Holland) 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten