<p>Jaco de Groot won wel in de seniorencategorie.</p>

Jaco de Groot won wel in de seniorencategorie.

(Foto: PB Holland)

Junior Reinier Overbeek verder dan Jaco de Groot

  •   keer gelezen   Sport

POLSBROKERDAM • Reinier Overbeek bleek zaterdag de grote man tijdens het polsstokverspringen in Polsbroekerdam. De junior uit Benschop sprong met zijn 20.32 meter zelfs verder dan Jaco de Groot. De winnaar bij de senioren bleef met 20.21 meter 10 centimeter achter.


De omstandigheden tijdens de strijd om de Klever Montage Bokaal waren verre van optimaal, doordat de wind met windkracht 4 van rechtsvoren kwam. Voor de meeste springers was het de eerste sprong aftasten wat ze met de stok moesten doen. 

De senioren leken zeker last van de wind te hebben. Veel springers kwamen hoog in de stok, maar wisten het niet recht of droog te houden. De overwinning ging naar Jaco de Groot (Kamerik) met 20.21 meter. Het was echter Daniël Cluistra (Haastrecht) die de wedstrijd hier maakte. In zijn derde sprong bleef zijn stok stilstaan en kon hij naar het topje klimmen. Hij sprong hiermee een prachtig persoonlijk record van 19.79 meter en werd tweede. Erwin Timmerarends werd derde met zijn afstand van 19.11 meter. 

Luid gejuich

Bij de dames was de groep eindelijk weer compleet. Helaas moest thuisfavoriet Fabiënne Overbeek (Benschop) na een misgreep bij de insprong in haar eerste sprong stoppen vanwege een lichte blessure in haar pink. Toch stonden er twee Damse dames in de finale en kleurde het podium voor tweederde blauw. Joriene Baas (Oudewater) sprong een opbouwende wedstrijd en eindigde als derde met een mooie 14.40 meter. Eerstejaars dame Laura Maaijen (Haastrecht) sprong zichzelf onder luid gejuich van haar fans naar een tweede plek met 15.07 meter. De fanatieke Demi Groothedde (Jaarsveld) ging daar in haar laatste voorbij en won met 15.12 meter.

 De winst bij de junioren was natuurlijk voor Reinier Overbeek (Benschop) die met zijn 20.32 meter zelfs de senioren wist te verslaan. Mark van der Horst (Schoonhoven) heeft laten zien dat hij niet vergeten mag worden. Afgelopen winter heeft hij veel looptraining gedaan voor de optimale aanloop naar de stok. Helaas kwam het velen trainen er in het begin van het seizoen niet uit en was het voor hem nog wat zoeken naar zijn vorm. Die lijkt hij nu gevonden te hebben, want met een prachtige 19.06 werd hij tweede. Harmen Timmerarends (Montfoort) werd derde met een prima 18.10.

Bij de meisjes won Suzanne Mulder (Vlist) ook deze de wedstrijd. Zij deed dat met een prima sprong van 14.39 meter. Een afstand waarmee ze volgend jaar bij de dames ook kan meedraaien in de top. Thalina van der Wind (Snelrewaard) lijkt haar vorm nu te pakken te hebben. Met een mooie 13.46 meter is zij op de tweede plek geëindigd. De altijd goedlachse Lieke Stolwijk (Bodegraven) eindigde als derde met 13.01 meter.

Bij de jongens sprong was Jonathan Timmerarends (Montfoort) de verrassing van de wedstrijd. De stok leek het perfecte punt te vinden waardoor hij genoeg tijd had om de stok uit te klimmen. Met deze prachtige sprong zette hij een nieuw persoonlijke record neer van 16.95 meter. Helaas voor hem nam de talentvolle Roy Velis (Benschop) met 17.43 meter wederom de eerste plek over.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten