<p>Trotse winnaar Daan van Dam met zijn prijs.</p>

Trotse winnaar Daan van Dam met zijn prijs.

(Foto: Thomas Bakker)

IJsselsteinse Daan (8) in voetsporen Max Verstappen

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • De 8-jarige Daan van Dam uit IJsselstein is woensdagavond uitgeroepen tot dé Max Verstappen van Kartcentrum Zwolle. Die eer viel hem te beurt door de finale van het Formule 1 Summer School van het kartcentrum op zijn naam te schrijven. Zijn prijs is een wedstrijddag racen in een professioneel team.


Daan is zijn hele nog jonge leven al gek van auto’s. ‘’Ik kon dan ook eerder alle automerken opnoemen dan dat ik papa en mama kon zeggen! En omdat ik nog geen auto mag rijden, wilde ik graag gaan karten.’’ Vooral de snelheid, met mede-coureurs strijden en de goede bochten rijden vind ik hij leuk. Sinds hij voor de eerste keer in een Dolphin-kart heeft gereden, is hij helemaal weg van het karten. ‘’Ik ga zeker door en heb nu al zin in de wedstrijddag!”

Tijdens de finalewedstrijd werden de kinderen beoordeeld door een jury bestaande uit professioneel coureur Berend van der Burg, bestuurslid KNAF Roman Caresani en eigenaar Christian Snoek van het Kartcentrum Zwolle. De jury heeft niet alleen naar de snelheid op de baan gekeken, maar ook naar de presentatie, de omgang met mede-coureurs en de overtuiging van de deelnemers als het gaat om sponsordeals. De finaledag was de afsluiting van drie trainingsdagen onder leiding van het team van KWM Racing. 

Op de tweede en derde plaats eindigden Jeroen van Nes respectievelijk Sem van Ommen. Zij zijn uitgenodigd voor een testdag met een professioneel race team. Omdat het niveau van de rijders zo hoog lag, is ter plekke besloten om alle deelnemers ook een simsessie in een simulator aan te bieden bij KNAF Digital. Sportwethouder René de Heer van Zwolle reikte de prijzen uit.


Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) is een outdoor kartbaan. Onlangs is het complex geheel opgeknapt en is er fors geïnvesteerd in nieuwe huurkarts, tijdwaarneming, kerbstones en echte F1-startlampen. De kartbaan wordt door vele enthousiaste raceliefhebbers bezocht die eenvoudig een kart kunnen huren. Ook voor kinderfeestjes en bedrijfsfeesten. Eigenaar Christian Snoek kijkt al uit naar een vervolg op de Formule 1 Summer School in het najaar: “Ik ben trots op de karttalenten die we mochten ontvangen. Het is mooi om te zien dat er kinderen zijn met een droom, in dit geval de nieuwe Max Verstappen worden. Wij laten deze jonge talenten dan ook graag kennismaken met het karten door hen veilige racetechnieken aan te leren, maar ook door meer handen en voeten te geven aan de droom om een professioneel coureur te worden.’’

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten