Foto: Stockfoto 123RF

Strijdlustig IJFC langs DVVA in nuttig oefenduel

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • IJFC heeft zaterdag een nuttige tweede oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen van het Amsterdamse DVVA, dat ook uitkomt in de tweede klasse. 


Luuk Linschoten maakte zijn officiële debuut in de hoofdmacht en deed dat uitstekend. Hij bekroonde zijn debuut in de tweede helft bijna met een doelpunt, maar de keeper voorkwam de goal met een prima redding.
Vanaf het begin van de wedstrijd leverden beide ploegen veel strijd. De eerste helft ging redelijk gelijk op met kansen aan beide kanten. IJFC kwam nog een keer goed weg met een kopbal op de lat, maar kreeg zelf ook nog een aantal goed mogelijkheden. IJFC scoorde in de 31e minuut. Tim van de Brugge omspeelde zijn tegenstander en gaf een schitterende voorzet op de slim vrij gelopen Vincent Griffioen. Snoeihard nam Vincent de bal vol op zijn pantoffel en liet het net voor de eerste keer van dit seizoen bollen. In de tweede helft nam IJFC meer het initiatief en creëerde veel kansen. Achterin werd er scherp verdedigd en vrijwel geen kans meer weggegeven. In de 67e minuut volgde een prachtige actie van Youri de Kruijf. Hij nam de bal technisch aan, maakte een schijnbeweging en liet de keeper kansloos met een prachtig lobje. Ook Rowan Mankers liet zich gelden en scoorde zijn eerste doelpunt voor IJFC. Hij kwam goed door vanaf de rechterkant en schoot de 3-0 snoeihard langs de keeper. DVVA profiteerde nog van een slap momentje bij IJFC en scoorde 3-1.

Zaterdag speelt IJFC uit bij Tricht. De wedstrijd is omgezet, omdat Tricht graag de nieuwe tribune wil openen.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten