Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Vives versterkt zich met komst oud-international

Sport 294 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De IJsselsteinse volleybalvereniging Vives weet zich voor het komende seizoen versterkt met de komst van oud-international Sjoerd Hoogendoorn. 

De nieuwe aanwinst heeft een zeer verdienstelijke volleybalcarrière achter de rug. Onder andere de beide Italiaanse topclubs Sir Safety Perugia en Caloni Agnelli Bergamo staan op zijn lijstje, maar ook het Finse Valepa. Daarnaast is Hoogendoorn ook actief geweest als interland-speler voor het Nederlands herenteam. Sjoerd heeft besloten om stapje terug te doen in de topsportwereld en kiest voor een maatschappelijke carrière. Dat combineert hij met spelen voor het IJsselsteinse team.

Daarnaast keert oud-speler Niels Bakker terug op het oude nest na een kort avontuur bij Taurus in Houten. Hij komt de middenas versterken en ook weer genieten van de gezelligheid in de vertrouwde thuisbasis De IJsselhal.

Afscheid trainer
Vives moet echter ook mensen laten gaan. Alex Broekmans, vaste kracht van het eerste herenteam, heeft na vier trouwe dienstjaren aangegeven te stoppen bij Vives. Hij is verhuisd naar Woerden en de afstand naar IJsselstein, in combinatie met het missen van het plezier in het spelletje het laatste seizoen heeft hem doen besluiten Vives te verlaten.

Daarnaast is er na een vanwege corona helaas te kort seizoen afscheid genomen van trainer Willem Held. Opvolger Gerard Koeman mag Vives Heren 1 naar een goede eindklassering in de komende competitie leiden. De 68-jarige trainer kan bogen op goede resultaten met Shot uit Culemborg en VC WIK Groot-Ammers. 

Vives maakt zich met hem op voor haar debuut in de 1e divisie, het derde niveau van Nederland. Deze promotieplaats kwam vrij doordat een aantal teams zich door de corona-perikelen van afgelopen seizoen terugtrok uit de competitie, waardoor er plekjes vrijkwamen op hogere niveaus

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10