Terug van een jaar weggeweest: het tractorpulling in Montfoort; hier in 2019.
Terug van een jaar weggeweest: het tractorpulling in Montfoort; hier in 2019. Foto: Paul van den Dungen

De tractoren mogen weer brullen in Montfoort

Sport 1.116 keer gelezen

MONTFOORT • Na een jaar te hebben overgeslagen vanwege corona gaan de tractoren zaterdag 14 augustus weer los op het terrein van melkveehouder Nico Scholman aan de M.A. Reinaldaweg 70, ter hoogte van Montfoort en Linschoten, georganiseerd door de PJGU. 

Maar niet alles is als voorheen. Het Tractorpulling beperkt zich deze keer tot de zaterdag. Het afsluitende tentfeest ontbreekt eveneens, net als de populaire Kinderarena. Bovendien is een corona-toegangsbewijs verplicht. En er is slechts plaats voor 750 bezoekers.

Bij het tractorpulling is het de bedoeling dat de tractoren een steeds zwaarder wordende sleepwagen zo ver mogelijk over de baan trekken. Op zaterdag rijden ‘s middags vanaf 14.00 de standaard trekkers met trekkers uit de regio. Ook zullen er zwaardere klassen rijden vanuit de NTTO. De standaardklassen vormen nog steeds de basis van de tractorpulling. In deze klassen wordt gereden met tractoren die nog altijd gebruikt worden op loon- en agrarische bedrijven. Aan deze tractoren mag maar weinig veranderd worden, hoewel ze natuurlijk wel moeten voldoen aan de reglementen op het gebied van veiligheid. Het maximum toerental is 2700 toeren per minuut en er geldt bovendien een vermogenslimiet. De banden mogen niet bewerkt zijn om zo meer tractie te kunnen generen.

Paradepaardjes
De supersportklasse is het paradepaardje van de Farmstock. In deze klasse mogen de deelnemers gebruik maken van elke brandstofpomp of turbo en mogen er tussenkoelers worden toegepast. Deze machines leveren dan ook veel vermogen, waarbij het toerental gelimiteerd is op 2700 toeren per minuut en een maximaal motorinhoud dat varieert per gewichtsklasse. Het relatief lage toerental zorgt ervoor dat de onderdelen in de aandrijving het zwaar te verduren hebben. Dit is ook de reden dat de machines moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. Zo moeten de tractoren voorzien zijn van een rolkooi en is de deelnemer verplicht een gekeurde helm te dragen.

Parkeren
Naast het evenemententerrein is een stuk grasveld overgehouden om gratis te kunnen parkeren. Er zullen parkeerregelaars aanwezig zijn die de weg zullen wijzen naar een parkeerplek. Parkeren is op eigen risico. Ook is er ruimte om een fiets neer te zetten of een motor.

Kaartverkoop
Dit jaar vindt de kaartverkoop vooraf online plaats. Toegang is uitsluitend mogelijk met een op naam gezet kaartje en een coronatoegangsbewijs. Dit wordt aan de kassa gecontroleerd. Een testbewijs is te halen via Testen voor Toegang. Vooraf even testen op het terrein is niet mogelijk.

Kijk voor informatie over de verkoop op: www.pjguzuidwestutrecht.nl

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 21 uur geleden
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18