• Marieke Kwakernaak presenteerde haar nieuwe kookboek bij vrouwenvereniging Rivka.
• Marieke Kwakernaak presenteerde haar nieuwe kookboek bij vrouwenvereniging Rivka. Foto: Elvira Schenk

Kookboek Huisgemaakt met Marieke geeft energie

Nieuws 1.834 keer gelezen

LINSCHOTEN • Marieke Kwakernaak heeft haar nieuwste boek ‘Huisgemaakt met Marieke’ gepresenteerd tijdens de vrouwenkring Rivka van de Hervormde gemeente van Linschoten. 

De presentatie was toegankelijk voor iedereen met interesse in voeding. Voor de bijna 50 aanwezigen was Mariekes verhaal een feest van herkenning.

Marieke Kwakernaak-den Ouden, woonachtig in Oud-Beijerland, is auteur van drie kookboeken. Van haar eerste boek ‘Maak het met Marieke’ zijn bijna 4000 exemplaren verkocht. Haar derde boek ‘Huisgemaakt met Marieke’ is pas uit. 

Tijdens haar presentatie deelde ze haar passie over koken en bakken met onbewerkte, lokale ingrediënten en het gebruik van minder geraffineerde suikers. Haar boeken bieden niet alleen recepten, maar ook inzichten die mensen kunnen helpen om hun eetgewoonten te veranderen en zich energieker te voelen.

Mariekes passie voor koken begon lang voordat ze haar recepten op papier zette. Als Tupperware-consulente was ze al met voeding bezig. Toen Tupperware stopte, besloot ze haar recepten en inzichten op te schrijven. “Het inzicht dat ik wilde delen is dat het gaat om de bewustwording van wat je eet. Het gaat niet om het vullen van je lichaam, maar om het voeden ervan.” legt ze uit. “We laten ons leiden door onze buik, maar we moeten keuzes maken met ons brein.”

Een rol koek voelt anders

Tijdens de presentatie deelde Marieke haar filosofie over gezonde voeding, met humor en voorbeelden uit de praktijk. “Gezond eten moet niet te veel tijd kosten”, benadrukt ze. “Als iedereen aan tafel het snel opeet, is het zonde als het in de keuken veel tijd heeft gekost.” en “als je puber de koekjes wil opeten die je net hebt gebakken, voelt dat anders dan wanneer hij of zij een rol koek uit de kast pakt en het open scheurt.”

Beter zelfgemaakt eten

Marieke gelooft dat zelfgemaakt eten de sleutel is tot een gezondere levensstijl. “In een supermarkt is van alles te koop. Neem bijvoorbeeld een appeltaartje. Ik dacht een keer snel iets te kopen en ik keek op het etiket. Ik schrok echt. Er zaten 37 ingrediënten in. Ingrediënten die je lichaam echt niet nodig heeft”, benadrukt ze. “Met de recepten in mijn boek kunnen mensen stap voor stap leren om te koken en bakken. Kies bewust wat je eet en pas je gewoontes aan. Het is niet duur of ingewikkeld.” Het boek is te koop bij www.maakhetmetmarieke.nl, niet in de winkel.

Elvira Schenk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer rukt uit vanwege stormschade in IJsselstein 112 13 uur geleden
• De schippers werden verrast met een cheque.
Schippers Yselvaert in het nieuw gestoken dankzij cheque IJsselsteinFonds Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Zero Waste Wandeltour in IJsselstein Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
'Ondernemend Ochtend Bakkie' in Lopik Nieuws 21 mei, 18:31
• Vorig jaar deed een heus vliegtuig mee.
Spektakel Fiets 'm d'r in IJsselstein komt eraan Nieuws 21 mei, 18:17
Een mooi bedrag voor Het Vergeten Kind.
Countryfeest haalt ruim 9000 euro op voor stichting Het Vergeten Kind Nieuws 21 mei, 08:40
• SPV'81 op de platte kar.
SPV'81 is de lachende derde en wordt verrassend kampioen met korte video's 18 mei, 20:27
Afbeelding
IJsselsteinloop: groot en gezellig sportevenement midden in IJsselstein Nieuws 18 mei, 11:00