• Maudi, Rob, Marcel en Marloes (van l naar r) voelen zich rijk in hun relatie met God.
• Maudi, Rob, Marcel en Marloes (van l naar r) voelen zich rijk in hun relatie met God. Foto: Linda de Kort

MCI Church in IJsselstein biedt hoop

Nieuws 496 keer gelezen

IJSSELSTEIN • MCI Church in IJsselstein is een levendige kerk met een groot hart voor de zwakkeren in de samenleving. Binnen de kerk staan relaties centraal. Met elkaar, binnen het gezin, in de maatschappij én met God waar liefde, openheid en humor een grote rol bij spelen. 

Voorganger Rob de Boer en oudste Marcel van Iterson hebben allebei een heftig verslavingsverleden. Met hun vrouwen Maudi (ook voorganger) en Marloes staan ze nu dankzij hun geloof vol in het leven. 

“Eigenlijk heel simpel, we spreken de taal van de straat. Van de verslaafden en van de prostituees. Onze ervaringen hebben ons gevormd en die nemen we mee”, vertelt Rob. Ook Maudi loopt een lange weg voor ze de stem van God hoort. Nu zijn Rob en Maudi 35 jaar getrouwd (“Destijds met lange blonde haren,” lacht Rob) en met hun inmiddels vier volwassen kinderen zijn ze sterker dan ooit. 

“Ik was zwaar verslaafd en dakloos”, vertelt Marcel zijn persoonlijke verhaal. Met God maakt hij een ommezwaai. “Dat vergeet ik nooit meer. Ik hoorde de stem van God: ‘Hier ben je niet voor geboren’. Maar toen was ik er nog niet hoor. Ik werd opgepakt en kwam in de cel. Daar lag een bijbel en ik riep toen naar God: ‘Help mij’.” 

En Marcel wordt gewezen op de kerk. “Ik liep binnen en wilde eigenlijk ook meteen weer omdraaien. ‘Waar ga je heen dan’, hoorde ik. En dat gaf me het laatste zetje.” Marcel blijft en met God in zijn leven verandert hij.

Maar de kerk is er niet alleen voor verslaafden, maar zeker ook voor mensen die weer hoop willen hebben. “Dat was wat mij heel erg aansprak”, vertelt Marloes. “Het is onze verantwoordelijkheid mensen weer een hoopvolle toekomst met God te geven”, vat Rob samen. “We willen heel graag dat iedereen leert dat je echt een relatie met God kunt hebben. Dat is wat ons betreft de grootste rijkdom die mogelijk is.”

Door heel dicht bij mensen te staan is het ook een pragmatische inslag die de MCI Church kenmerkt. “We geven ook cursussen waarin we mensen stapje voor stapje meenemen in hun geloof”, vertelt Maudi. 

Naast de wekelijkse bijeenkomst iedere zondag in ’t Kruispunt in IJsselstein, organiseert MCI Church ook op zondag 24 december een Kerstproeverij. “Vanaf 15 uur is iedereen welkom.” En de naam proeverij is niet zo maar gekozen. “We hebben tapas en hapjes en God. Kom maar proeven dat God goed is”, lacht Marcel. 

Voor meer informatie, kijk op www.mcichurch.nl.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Foto ter illustratie
Vaten met drugsafval gevonden bij Montfoort Nieuws 1 mrt, 15:57
Afbeelding
Geen verkoop knaagdieren meer bij Intratuin IJsselstein Nieuws 29 feb, 13:46
Afbeelding
Tot vier jaar cel geëist tegen vermeende drugsdealers en brandstichters uit IJsselstein Nieuws 29 feb, 08:28
• Voetveer De Overkant.
Pontje tussen Ameide en Lopik gered dankzij vele bijzondere sollicitanten Nieuws 28 feb, 11:37
• De bestuursleden Geertrui Verbraak, Leon Snoek en Douwe Pot bij de klimaatboom in Linschoten.
Duurzaam Montfoort groeit en bloeit Nieuws 28 feb, 08:00
• Alleen met de grutto, de 'koning van de weide', gaat het nog lang niet goed.
Meeste weidevogels bezig met herstel; grutto blijft achter Nieuws 27 feb, 17:07
• Nog even overleggen.
Brandweer op pad voor rokende wasmachine 112 27 feb, 16:57
• Kelly opende haar eigen interieurwinkel in IJsselstein.
Kelly opent haar eigen interieurwinkel in IJsselstein Zakelijk 27 feb, 16:42