• Mevrouw Van der Bie met burgemeester Patrick van Domburg.
• Mevrouw Van der Bie met burgemeester Patrick van Domburg. Foto: Martha van Vuuren

Bloemen en ballonnen voor 100-jarige mevrouw Van der Bie

Nieuws 644 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Er waren ballonnen, een bos bloemen en de zon stond stralend aan de hemel. Grote stukken taart werden geserveerd bij de koffie. Donderdag vierde mevrouw Annie van der Bie in IJsselstein haar honderdste verjaardag. In gezelschap van haar vier kinderen met aanhang ontving ze burgemeester Patrick van Domburg die haar kwam feliciteren.

De feestelijke sfeer paste goed bij de jarige. Aan burgemeester Van Domburg vertelde ze over haar leven. Mooie herinneringen heeft ze aan haar jeugd in Vlaardingen. Geboren in Wouw, Noord-Brabant, verhuisde ze daar op driejarige leeftijd naartoe. In 1945 trouwde Annie. ‘’We waren net bevrijd. De vliegtuigen lieten eten vallen. Ik zie de pakjes nog uit de lucht komen.’’ Ze ging met haar man in Dieren wonen, later in Schiedam en daarna weer in Vlaardingen. Het echtpaar heeft dan al drie zonen gekregen: John, Gerard en Wim. Terug in Vlaardingen werd dochter Joke geboren. In 1970 verhuisde het gezin naar IJsselstein, naar het huis bij de fabriek van Hoek/Loos, waar Annie’s man verstigingsdirecteur was. Ze voelden zich al snel thuis in IJsselstein. Annie schonk koffie en limonade op de jaarlijkse IJVO. Ze werd lid van Cantate Domino, het kerkkoor en later ook van het Trouw- en rouwkoor. Annie’s motivatie: ‘’Je wordt er blij van, van zingen!’. Later werd ze met haar man ook lid van een trimclubje. Andere hobby’s waren fietsen en reizen. Annie’s man overleed in 2013.

Naast lezen en puzzelen gaat Annie graag naar buiten, haar kinderen nemen haar mee in de rolstoel, soms ook naar het stadje. Annie gaat met veel plezier naar de Caleidoscoop, een ontmoetingsplek van Pulse. Annie verheugt zich op het aansteken van de lichtjes in de Gerbrandytoren, de grootste kerstboom. Vanuit haar raam heeft ze een mooi uitzicht. ‘’Ik ga er echt voor zitten.’’’ En het geheim van gezond oud worden? ‘’Weinig alcohol, niet roken. En ik at groenten uit mijn eigen tuin, en aardappeltjes!’’

Martha van Vuuren

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Foto ter illustratie
Vaten met drugsafval gevonden bij Montfoort Nieuws 1 mrt, 15:57
Afbeelding
Geen verkoop knaagdieren meer bij Intratuin IJsselstein Nieuws 29 feb, 13:46
Afbeelding
Tot vier jaar cel geëist tegen vermeende drugsdealers en brandstichters uit IJsselstein Nieuws 29 feb, 08:28
• Voetveer De Overkant.
Pontje tussen Ameide en Lopik gered dankzij vele bijzondere sollicitanten Nieuws 28 feb, 11:37
• De bestuursleden Geertrui Verbraak, Leon Snoek en Douwe Pot bij de klimaatboom in Linschoten.
Duurzaam Montfoort groeit en bloeit Nieuws 28 feb, 08:00
• Alleen met de grutto, de 'koning van de weide', gaat het nog lang niet goed.
Meeste weidevogels bezig met herstel; grutto blijft achter Nieuws 27 feb, 17:07
• Nog even overleggen.
Brandweer op pad voor rokende wasmachine 112 27 feb, 16:57
• Kelly opende haar eigen interieurwinkel in IJsselstein.
Kelly opent haar eigen interieurwinkel in IJsselstein Zakelijk 27 feb, 16:42