Afbeelding
Foto: Stichting Grootste Kerstboom

Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis op ontstekingsfeest Grootste Kerstboom

Nieuws 853 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Op zaterdag 9 december is het zo ver. Dan gaat de Grootste Kerstboom voor de 25e keer stralen. Reden voor een extra feestelijke ontsteking. Het gratis toegankelijke evenement kent een variëteit aan optredens van landelijk bekende en lokale artiesten, omlijst met de Coca-Cola Kersttruck en diverse foodtrucks. 

Het programma gaat om zes uur ’s avonds van start met optredens van Vrouwe IJsselstein Swingt en de eveneens uit IJsselstein afkomstige Dennis Baars en DJ Patjoo. Voorafgaand aan de officiële ontsteking betreedt Berget Lewis het podium. Zij heeft op dit moment groot succes met haar show ‘We are One - Celebrate Tina’ rondom Tina Turner. 

Ontsteking om kwart voor acht

Berget Lewis speelt ook een rol bij het ontsteken van De Grootste Kerstboom, om kwart voor acht, en vervolgt daarna haar optreden. Met de boom als sfeervolle achtergrond zingen aansluitend Trijntje Oosterhuis en ZO! Gospel Choir repertoire uit de kerstconcerten die zij in december geven onder de titel ‘Soulful Christmas’. Het evenement wordt afgesloten met Tessa Bakker en DJ Patjoo. De Coca-Cola Kersttruck en een aantal foodtrucks zijn tijdens het hele programma, dat tot half tien ’s avonds duurt, open. De presentatie is als vanouds in handen van DJ Silvan Stoet.

Zoals uit het ontstekingsprogramma blijkt, heeft de Stichting De Grootste Kerstboom dit jaar alles op alles gezet om de 25e editie extra feestelijk te maken. Voorzitter Ghita van der Kraan van de stichting: ‘Wat ooit begon als een wild idee van een paar IJsselsteiners is uitgegroeid tot een landelijk bekend fenomeen. De Grootste Kerstboom hoort bij Kerst. Als lichtbaken en als lichtpuntje. De ontsteking van de boom was ook dit jaar geen vanzelfsprekendheid. Maar dankzij een goede samenwerking met een groot aantal partijen, hun creativiteit en financiële support, kunnen we in dit jubileumjaar toch extra uitpakken. Hopelijk werkt het weer op 9 december mee. We verheugen ons op een grote opkomst.” 

De actuele stand van zaken rond het ontstekingsfeest en De Grootste Kerstboom zelf, is te volgen op www.degrootstekerstboom.nl en www.facebook.com/degrootstekerstboom.

De hijsklus is klaar

Inmiddels zijn de 120 energiezuinige Osram HQL-ledlampen in de Gerbrandytoren gehesen en is het toplicht (de piek) geplaatst. Professionals van Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental hebben deze klus geklaard, geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers. 

In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. In de afgelopen 31 jaar kon de boom af en toe niet aan vanwege technische of financiële redenen. Zo was er in 2017 een blikseminslag die het hele systeem platlegde. De boom brandt dit jaar continu van zaterdag 9 december 2023 tot en met Driekoningen, zaterdag 6 januari 2024. 

Winterfair in binnenstad

Ook dit jaar is er een Winterfair op de dag van de ontsteking, een gezellig winterfeest voor IJsselstein en de regio. In kerstsfeer kunnen bezoekers proeven en uitgebreid snuffelen in de binnenstad vol kramen, muziek en andere activiteiten. De fair is open tussen elf uur ’s morgens en negen uur ’s avonds.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Foto ter illustratie
Vaten met drugsafval gevonden bij Montfoort Nieuws 1 mrt, 15:57
Afbeelding
Geen verkoop knaagdieren meer bij Intratuin IJsselstein Nieuws 29 feb, 13:46
Afbeelding
Tot vier jaar cel geëist tegen vermeende drugsdealers en brandstichters uit IJsselstein Nieuws 29 feb, 08:28
• Voetveer De Overkant.
Pontje tussen Ameide en Lopik gered dankzij vele bijzondere sollicitanten Nieuws 28 feb, 11:37
• De bestuursleden Geertrui Verbraak, Leon Snoek en Douwe Pot bij de klimaatboom in Linschoten.
Duurzaam Montfoort groeit en bloeit Nieuws 28 feb, 08:00
• Alleen met de grutto, de 'koning van de weide', gaat het nog lang niet goed.
Meeste weidevogels bezig met herstel; grutto blijft achter Nieuws 27 feb, 17:07
• Nog even overleggen.
Brandweer op pad voor rokende wasmachine 112 27 feb, 16:57
• Kelly opende haar eigen interieurwinkel in IJsselstein.
Kelly opent haar eigen interieurwinkel in IJsselstein Zakelijk 27 feb, 16:42