• Het echtpaar Kaiser met de burgemeester.
• Het echtpaar Kaiser met de burgemeester. Foto: Linda de Kort

Diamanten paar Kees en Ado Kaiser: ‘Elkaar ook vrij laten’

Nieuws 1.174 keer gelezen

IJSSELSTEIN •  Kees en Ado Kaiser in IJsselstein vierden op 19 november hun diamanten huwelijk. Burgemeester Van Domburg van IJsselstein kwam het echtpaar persoonlijk feliciteren.

Het echtpaar leerde elkaar kennen in Groningen bij een gezamenlijke vriendin. “Ik werkte tijdelijk in Groningen om de Welfare op te zetten zoals ik dat kende door mijn werkervaring in Enschede”, vertelt Ado. Kees kwam op bezoek. De klik was er en de twee hielden contact.

Binnen een jaar trouwden ze in Oud Beijerland waar Ado vandaan komt. Het echtpaar gaat wonen in Utrecht en er worden twee zonen geboren. “Hele makkelijke kinderen”. Maar het echtpaar heeft ook zorgen om de oudste zoon. Geboren met een hartprobleem moet deze een open hartoperatie ondergaan. “Het is allemaal goed gekomen, maar daar hebben we echt zorgen om gehad.” En met de wens om kleiner te gaan wonen, komt het echtpaar 17 jaar geleden in IJsselstein terecht.
Kees werkte lang als inspecteur van het schriftelijk onderwijs en is daar precies op zijn plek. “Ze zochten een jurist om het werk ook qua klachten en reglementen goed te kunnen doen.” Ado werkt voor haar huwelijk als apothekersassistente waarbij ze ook een jaar naar Zwitserland gaat. “Ik heb daar veel geleerd over het gebruik van kruiden.” Als de kinderen wat groter zijn, werkt Ado onder meer maar liefst 30 jaar in het Kruideniersmuseum in Utrecht.

Het echtpaar vertelt volop. Over de impact van de watersnoodramp bij Ado in haar geboortedorp (‘We zagen de kadavers voorbij drijven’), over het bridgen van Kees met alle behaalde kampioenschappen (‘Ik heb anderhalf jaar in Monte Carlo mezelf in onderhoud voorzien door te bridgen’) en de komst van de kleinkinderen. “Met ons 50-jarig huwelijk zijn we met de familie op cruise aan de Middellandse zee gegaan, dat was een mooie reis.”

Het geheim van hun huwelijk? “Elkaar ook een beetje vrij laten”, zegt Ado terwijl Kees instemmend knikt.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Nieuw hockeyveld voor HC IJsseloever Sport 10 mei, 14:10
• Foto ter illustratie.
Grote hinder in juni op A12 Den Haag richting Utrecht: fors extra reistijd Nieuws 9 mei, 15:20
Afbeelding
'Verduidelijk grote verschillen tussen aantallen windturbines en locatiecombinaties in provincie Utrecht' Nieuws 9 mei, 12:50
Afbeelding
Door aankoop Heijmans van ROBA-terrein in IJsselstein weer stap verder in nieuwbouwplannen Nieuws 8 mei, 21:10
• Foto ter illustratie.
RMN haalt op Tweede Pinksterdag géén huishoudelijk afval op Nieuws 8 mei, 19:14
• De Windotter in IJsselstein.
Molens in de regio open op Nationale Molendagen 11 en 12 mei Nieuws 8 mei, 16:21
Afbeelding
Zwembad De Hooghe Waerd houdt actie voor Pink Ribbon Nieuws 8 mei, 12:25
Afbeelding
Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer donateurs Nieuws 8 mei, 11:50