• Patrick van den Heuvel en  André van Doorenmalen.
• Patrick van den Heuvel en André van Doorenmalen. Foto: Linda de Kort

Feest 50-jarig De Clinckhoeff voor en door de buurt

Nieuws 2.647 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het 50 jarig jubileum van winkelcentrum De Clinckhoeff in IJsselstein wordt een feestje voor de buurt door de buurt. “Wat is er nu leuker om samen met je klanten dit jubileum te kunnen vieren”, vertelt André van Doorenmalen van slijterij- en wijnhandel Pinot.

Samen met slager Patrick van den Heuvel nam André vanuit ondernemersvereniging Clinckhoeff het voortouw om op 7 oktober een jubileumfeest te organiseren. “Er is van alles te doen. Er staan marktkramen van buurtbewoners, er zijn acties vanuit de winkels, we hebben een zweefmolen, Rooie Arie komt optreden. Iedereen, van jong tot oud, is van 10 tot 16 uur van harte welkom.” 

Het begin

Beide ondernemers zijn al jaren gevestigd in het winkelcentrum. Voor André gaat het zelfs terug tot aan het begin. “Mijn ouders openden in 1973 een winkel in huishoudelijke artikelen, wasmachines, diepvriezers, radio’s en televisies.” 

De winkel is een mooi voorbeeld van die tijd. Vader Van Doorenmalen verkoopt huishoudelijke apparaten, verzorgt reparaties en verkoopt ook servies en kleine keukenstukken. In de openingskrant van 50 jaar geleden vertelt Piet van Doorenmalen: “Ik hoop dat mijn eerste klant een theezeefje koopt van 98 cent.” Later neemt André de zaak over en in 1986 is slijterij Pinot geboren. 

André heeft veel herinneringen aan die begintijd. “Door de jaren heen is er veel veranderd. Er was een fietsenzaak, een filiaal van de Rabobank, een fotozaak, de Hubo zat er. Maar andere dingen zijn gebleven: het Chinese restaurant, een slager en een bakker. En ook nieuwe winkels openden hun deuren.” André weet ook waar de naam vandaan is gekomen: “De boerderij die ooit op dezelfde plek stond had de naam De Clinckhoeff.”

Dagelijkse gebruiksgoederen

De opzet van het winkelcentrum is hetzelfde gebleven. Belangrijkste doel 50 jaar geleden was ‘de verkoop van dagelijkse gebruiksgoederen’ staat in de openingskrant uit 1973 te lezen. En een aanvulling te zijn op de bestaande winkels in de oude binnenstad. 

Dat is nog precies waar De Clinckhoeff voor staat. Met een ruim aanbod aan winkels waar inwoners anno 2023 terecht kunnen voor hun boodschappen.

Het jubileumfeest vindt plaats op 7 oktober van 10 tot 16 uur.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Historie, sfeer en verhalen tijdens IJsselstein by night Nieuws 8 dec., 11:52
Afbeelding
Ter inzage bij waterschap: projectplan 'Dijk- en oeververbetering zuidoever GHIJ Willeskop' Nieuws 7 dec., 20:35
Afbeelding
De Grootste Kerstboom gaat weer aan: feest van verbinding Nieuws 6 dec., 11:47
Afbeelding
Kerstbomen vinden al gretig aftrek Nieuws 6 dec., 11:00
Afbeelding
Sinterklaas met wat hulp ook naar Oekraïense kinderen Nieuws 6 dec., 08:10
Afbeelding
MCI Church in IJsselstein biedt hoop Nieuws 6 dec., 08:00
Afbeelding
Zaterdag kerstsfeer tijdens Winterfair in binnenstad IJsselstein Nieuws 5 dec., 16:40
Afbeelding
Jazzy kerst met Fulco's Mannenkoor en Bigband Tilburg Nieuws 5 dec., 16:38