Afbeelding

Denk mee over nieuw toekomstbestendig parkeerbeleid in IJsselstein

Nieuws 1.527 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De gemeente IJsselstein nodigt inwoners, werknemers, ondernemers en bezoekers uit om mee te denken over het nieuwe parkeerbeleid. Via een online interactieve kaart haalt de gemeente verbeterpunten op bij alle doelgroepen. Ook houdt de gemeente interviews met belangenorganisaties en experts én worden er parkeertellingen op verschillende tijdstippen gehouden. De resultaten van al deze onderzoeken vormen de basis voor het nieuwe Parkeerbeleidsplan.

Parkeerbeleid gaat over parkeren in woonwijken, het parkeren van werkbusjes, parkeertarieven, parkeervergunningen en parkeereisen bij nieuwbouwprojecten. Parkeren is belangrijk voor de bereikbaarheid van IJsselstein, maar kan ook voor overlast zorgen.Het huidige beleid uit 2006 is verouderd en houdt te weinig rekening met een goede balans tussen parkeren en groen en spelen in zowel nieuwe als bestaande wijken. Deze balans vraagt om creatieve mobiliteits- en parkeeroplossingen en daarmee toekomstbestendig parkeerbeleid.

Hoe doen we dat?
Om de juiste keuzes te maken, wil de gemeente weten wat er speelt. Daarom vraagt de gemeente via een interactieve kaart wat er goed gaat en wat beter kan. Daarnaast gaat IJsselstein met verschillende belangenorganisaties en experts in gesprek om hun specifieke kennis op te halen. Tot slot voert de gemeente parkeerdrukonderzoeken uit in de hele gemeente. Op die manier weet de gemeente precies hoe veel auto’s er op verschillende tijdstippen geparkeerd staan in de straten. Aan het eind van dit jaar stelt de gemeenteraad uitgangspunten vast voor een nieuw parkeerbeleid. Die uitgangspunten worden uitgewerkt naar een plan. De gemeenteraad stelt uiteindelijk dit plan vast. Doe mee en deel uw verbeterpunten via www.ijsselstein.nl/parkeerbeleid. Dat kan tot en met 8 juli.

Participatie met open vizier
Peter Bekker is wethouder voor parkeren en nodigt inwoners, bezoekers en ondernemers uit om vooral mee te denken. “Parkeren leeft en kent verschillende wensen en belangen. Daarom benadruk ik dat we als gemeente met een open vizier de participatie ingaan, er ligt nog geen plan. Juist de ideeën van inwoners, bezoekers en ondernemers zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van nieuw toekomstbestendig parkeerbeleid. En de gemeenteraad maakt dan uiteindelijk de eindafweging”, aldus de wethouder.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50